Özlem Gürakar (Köşe Yazısı) TIRNAKLARIMI ÇIKARDIM! - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

27 Temmuz 2024 - 04:01

Özlem Gürakar (Köşe Yazısı) TIRNAKLARIMI ÇIKARDIM!

reklam
Özlem Gürakar (Köşe Yazısı) TIRNAKLARIMI ÇIKARDIM!
Son Güncelleme :

26 Ağustos 2022 - 14:02

154 views
reklam -->

Yüzünde eşek derisi olanlar için fark etmeyeceğini bilerek, üstüne alınmak isteyen olursa memnuniyetlerimle…

Güven Tekirdağ için yazmaya başladığım ilk köşe yazımda belirtmiştim ama ona ulaşamayanlar için fikriniz olsun diye tekrarlayım. Emekçi bir ailenin ikinci çocuğuyum. Ailem, beni yetiştirme evresinde, amaçlarımı gerçekleştirmek istediğimde “emek sarf etmeye” o kadar alıştırdılar ki, başka türlüsü hiçbir zaman içime sindiremediğim bir durum. Doğma, büyüme Ankaralıyım, 2015 senesinden beri Tekirdağ’da ikamet ediyorum. Ahmet Gürakar ile evliyim ama buraya Ahmet sayesinde yani evlilik sebebiyle gelmedim. Süleymanpaşa Belediyesi’nde çalışmak için geldikten sonra tanıdım Ahmet’i. O, foto-muhabiriydi ben de kamera-montaj işlerini yürütüyordum, dört buçuk sene, gecesi-gündüzü belli olmayan bir işte mesai kavramı gözetmeksizin birlikte çalıştığım mesai arkadaşımdı. Radyo, Sinema ve Televizyon “Tezli” Yüksek Lisans mezunuyum. Dolayısıyla sadece “Ahmet’in Eşi” değilim.

Ööööfff bütün bunları neden anlatıyor ki bu kadın! Diyenleriniz için devam edeyim: Kendimi iş kulvarında pazarlamayı, yaptığım işten çok daha fazlasını şişirerek vermeyi “bilmiyor”, “tasvip etmiyor” olabilirim ama ben “dünkü çocuklar” değilim. Çok Şükür ki “ki” ile “de”nin yazımında aradaki farkı bile bilmeyen, iki cümleyi bir araya getiremeyen ama kendini “göstermek” için kırk takla atan göstermelik, yapışkan “gazetecilerden” de değilim. Davet edilmediğim yere icabet edecek kadar, kendimi zorla kabul ettirecek kadar hadsiz de değilim. Bir başkasını karalayarak, küçük düşürerek kendinin yüceleceğini sananlardan da değilim. Yapılan iş neticesinde gazetecilere eşit paylaştırılması gereken parayı tek elde toplayıp cebe cukka yapanlardan da değilim. Tesadüfen burada olmadığım gibi eşinin forsuyla bu işi hobi olarak yapan “gazetecilerden” de değilim. Şu an geçimini sadece gazeteden sağlayan biriyim ve neredeyse maaş almadan çalışıyorum! Üstüne üstlük bütün birikimimi kullanarak gazete ve web sitemizi ayakta tutmak için var gücümle çabalıyorum. Herhangi bir iş insanı, siyasi parti lideri, belediye, kurum, kuruluş, dernek… Vb. “zengin insanların” güdümünde değilim. “Gazetecileri” maddi olarak besleyen bir kurum ya da kişi, tarafsızlığım ve gerçekçiliğim bu kadar aşikârken, gazetemize abone olmuyor, web sitemize ilan vermiyor diye bırakıp gidecek de değilim, el açıp eğilecek de… Neticede rızkı veren Hüda’dır, kula minnet eylemem.

Dip Not: Beni beğenmeyenlere kötü haber! Biliyorum hiç hoşunuza gitmeyecek ama bu güne kadar en bildiğim şekliyle “hak” için mücadelem devam edecek. Bulunduğum konuma, çizgimi hiç bozmadan tırnaklarımla geldim. Dolayısıyla bir kedi misali çok iyi kullanabildiğim tırnaklarımı çıkarmış vaziyetteyim, hak edeni itinayla çizebilirim.

Kamuoyuna Duyuru: Lütfen beni, yakındıklarımla aynı kefeye koymayınız…

Saygılarımla…

Güven Tekirdağ Gazetesi’nin 16-31 Temmuz 2022 tarihli 13. sayısından alınmıştır.

TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam