Özlem Gürakar (Köşe Yazısı) SEÇİMLE GEÇİM - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

27 Temmuz 2024 - 07:13

Özlem Gürakar (Köşe Yazısı) SEÇİMLE GEÇİM

reklam
Özlem Gürakar (Köşe Yazısı) SEÇİMLE GEÇİM
Son Güncelleme :

23 Haziran 2022 - 19:44

129 views
reklam -->

Hayat seçimlerden ibarettir…

Gözümüzü dünyaya açtığımız andan itibaren seçimler başlar. O gömleği mi giysem bunu mu? Altına hangi pantolon? Ya ayakkabılar bu mu? Şu mu? Diğeri mi? Oooooooff en iyisi bugün dışarı çıkmamak derken bile seçim yaparız. Mütemadiyen yaptığımız seçimlerin ceremesini çekeriz ya da keyfini süreriz. Diğer tüm değişkenler sabit kaldığında (Ceteris Paribus) yapılan seçimler hayatın seyrini belirler. “Ceteris Paribus” sıklıkla iktisatta kullanılan, yaşamın her alanına uygulama biçimi olan bir analiz biçimidir. Kimileri için nadir zamanlarda seçimler zorlaşır kimileri içinse hepten zordur.

Zaman zaman hatta çoğu zaman zorda kaldığımız anlar olur, kritik tercihler yapmak zorunda kalırız. Sonucun hüsran olduğu zamanlarda; küskünler, seçim yapmaktan vazgeçtiğini sanarak; fark etmez, sen bilirsin gibi cümleler sarf edip geçiştirirler o anki seçimi. Halbuki tercihini tercih etmemekten yana kullanır. Baskın karakterlerin tek düze tercihlerine yenik düşer. Böylelikle otomatik, farkındalıksız, rutinler olsun diye derin bir gayretle çabalayarak geçer hayat.

Tercihlerimi hakkımı korumak için yapmaktan yanayımdır. Benim hakkımı en az benim kadar savunacak bir sendika tercih etmeye geldiğinde sıra; aman hiç biri de bir şey yapmıyor nasılsa biri ya da diğeri olmuş, olmamış fark etmez diyenlere inat; gücün birlikten doğduğunu savundum. Öyle ki: “Sendika, çalışanların sosyal, ekonomik hak ve çıkarlarını korumak, sorunlarını çözme amacı ile kurulmuş ekonomik öğeler taşıyan, devlet, siyasi parti ve iktidar örgütlenmelerinden bağımsız örgütlerdir.”

Her ne kadar bazı sendikalar, yönetimlerin esiri olsa da, bazıları kendi akrabalarını işe aldırmak için uğraşarak oluşum amaçlarından sapsa da benim sendikam DİSK GENEL-İŞ başından sonuna kadar mücadeleme ortak oldu ve işe iade davamızı kazandık. İlginç olan işe iade davasını kazanıp işe dönme hakkım konusunda yasal olarak bu yetki, işverenin elinde olduğu için işime tekrar geri dönemedim. 4 net maaş boşta geçen süre ve 4 bürüt maaş kötü niyet tazminatı aldım (2,5 sene önceki maaşıma göre) yine de 2,5 yıllık mücadelemin zaferle sonuçlanmasından mutluyum. Birim arkadaşlarımdan benim gibi gerekçe gösterilmeden işten çıkartılan birçok arkadaşımdan sadece 2’si dava yoluna gitmişti. Onlar da Sendika Avukatımız Barış AKTAŞ’ın % 100 başarısıyla işe iade davalarını kazandılar. Duyarlılıkları ve destekleri için ne kadar teşekkür etsem az kalır. Unutmayın hak verilmez alınır.

Saygılarımla…

Güven Tekirdağ Gazetesi’nin 16-31 Mayıs tarihli 9. Sayısından alınmıştır.

TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Zeynep Demiralp 13 Ağustos 2022 / 15:07 Yanıtla

Çok haklısın ve güzel ifade etmişsin Özlem Gürakar. Hak verilmez, aranır ve alınır.
Hakkının peşine düşmeden, sadece şikayet ve yanlış muhatapları söylenerek sorunlar çözülmüyor. Adaleti önce kendi hayatlarımızda sorgulamalıyız. Hakkımın ne kadar farkındayım? Sonuna kadar gidebiliyor muyum? Hoş bu ülkede haksızlığa uğramak çok sıradanlaştı. Herkes birbiriyle davalı yada anlaşmazlık içinde. Benim başıma da, gazetecilik yaptığım 10 sene boyunca sizinkine benzer haksız uygulamalar geldi. Eşimin ve birkaç arkadaşımın da desteğiyle, davayı kazandım. 5 yıl sonra..olsun..onur ve hak mücadelesi nasıl olurmuş görmüş oldular..aynı yerden mağdur olan diğer bazı arkadaşlarla aynı durumda olduğumuzdan, birbirimize hukuki anlamda şahitlik ederek, birlikten kuvvet doğduğunu gördük, gösterdik. İş hayatım sona ermiş olabilir, hayatın her alanında direnmeye devam… Yolunuz açık, özgür kaleminiz daim olsun… sevgilerimle…💙

reklam-->
reklam