Özlem Gürakar (Köşe Yazısı) YANINDAYIZ… - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

27 Temmuz 2024 - 10:21

Özlem Gürakar (Köşe Yazısı) YANINDAYIZ…

reklam
Özlem Gürakar (Köşe Yazısı) YANINDAYIZ…
Son Güncelleme :

22 Mayıs 2022 - 3:54

321 views
reklam -->

 “Takvim düzeni herkes için aynı olsa da,

Zaman herkesin içinde başka türlü ilerler…”

Takvim birlikteliğini sağlamak için belli kuralları yerine getirmek gerekir. Bu kurallar ve sınırlar ne kadar kişiye uygunsa birlikte geçen zaman da o kadar kıymetli hale gelir. Ve tabi ki öncelikle zaruri ihtiyaçların karşılanması lazım. Birlikteliği sağlayarak bu ihtiyaçların giderilmesi gereklidir. Bunun için de bir maliyet. Kimisi bunun yolunu çok kolay bulur variyetlidir çünkü. Bulamayanlar içinse çember gittikçe daralır, sorunlara bir yenisi eklendiğinde tahammül edilemez boyutlara ulaşır ve hayat anlamını yitirdikçe yalnızlık artar. Ancak ve tek çözüm kendi içindeki zaman dolduğunda yani en dibi gördüğünde çıkmak için bir hamle yapmaktır. Çıkarsan yeniden mücadele başlar, çıkamazsan içindeki zamanın son bulur.

2022 Mart ayı açlık ve yoksulluk sınırı 4 bin 928 TL ile 2022 Asgari ücretlinin 675 TL üzerinde gözüküyor. Sayısal verilere boğarak kafaları fazlaca karıştırmaya gerek yok. Özetle insanların azımsanmayacak oranda çoğunluğu geçim derdinde. Zorlu şartlarda iş bulabilenler ek vardiyalarla günlük 18 saat çalışmalarına rağmen yettiremiyorlar.

Çözüm belli, dayanışma. Göstermelik değil ama ciddi ciddi. Biraz duyarlılıkla herkes için yaşaması keyif veren güzel günleri birlikte görebiliriz.

Biz de güzel günleri görmek için yola çıktık dayanışmaya güvendik. Yapıp yapabileceğimiz en iyi şeyi yapmak adına Güven Tekirdağ’ı kurduk. Ve tahmin ettiğiniz üzere mali bütçe gerekli. Yola çıktığımızda durumun fizibilitesini elbette yapmıştık ve sizden aldığımız manevi güçle karar vermiştik.

Nitekim “Yolun ucunun nereye varacağını düşünmek beyhude bir çabadan ibarettir. Sen sadece atacağın ilk adımı düşünmekle yükümlüsün. Gerisi zaten kendiliğinden gelir.” Diyen Şems-i Tebrizi’yi dikkate alarak ilk adımı attık gerisi için sadaka, bağış değil desteklerinizi bekliyoruz.

Dip Not: Müjdeli Haber 😉

Bildiğiniz üzere Süleymanpaşa Belediyesi’nde 4 buçuk sene çalıştıktan sonra gerekçe göstermeden iş akdime son verilmişti. Bu haksızlık karşısında İşe İade Davası açmıştım. 32 ay sonra, sonunda dava sonuçlandı ve işe iademe karar verildi. Şimdi sıra işverende; 1 aya kadar durum netlik kazanır diye tahmin ediyorum. Hakkımızda hayırlısı olsun.

Saygılarımla…

Güven Tekirdağ Gazetesi’nin 16-30 Nisan 2022 tarihli 7. sayısından alınmıştır.

TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam