Özlem Gürakar (Köşe Yazısı) BİR KERE DE SİYASETİ BİR KENARA BIRAKIN! - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

27 Temmuz 2024 - 09:42

Özlem Gürakar (Köşe Yazısı) BİR KERE DE SİYASETİ BİR KENARA BIRAKIN!

reklam
Özlem Gürakar (Köşe Yazısı) BİR KERE DE SİYASETİ BİR KENARA BIRAKIN!
Son Güncelleme :

05 Aralık 2022 - 17:57

201 views
reklam -->

Geçici de olsa belki de ilk defa öncü ve çok önemli bir hamle yapıldı.

Şenay Becerikli Başkanlığında 5 kadın, bir siyasi partinin ilçe yönetimini oluşturdu.

Cumhuriyet Halk Partisi Süleymanpaşa İlçe Geçici Kurul Heyeti’nden bahsediyorum.

Kurulda; Hülya Erzincan, Nazlı Özden, Nurcan Balıbey, Hülya Çetin yer alıyor.

Çok güzel oldu böyle bir tablo hiçbir yerde yok diyenler olduğu gibi egosuna yenik düşüp “yahu bu kadınlar şimdiye kadar ne yapmışlar da şimdi ne yapacaklar” diyenler de çıktı tabii ki.

Bu söylemimden erkek ağzı anlaşılmasın, kadındır kadını yok sayan, kadındır kadını alaşağı eden, yücelten, birleştiren veya ayrıştıran…

Nitekim yapılan basın açıklamasında dile getirildiği üzere kadın hareketinde başı çeken isimler kendi hemcinslerinden yeterince destek göremediklerinden yakındılar.

Öyle ki çok yakın bir geçmişte, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ne gidelim. Kadınlar meydanlardaydı ama bireysellerdi ya da kurumsal.

Ortak metinle sadece kadın oldukları için bir arada olabilselerdi getirecekleri ses en az ikiye katlanırdı kanısındayım.

Bu sefer böyle olmasın!

5 kadının geçici de olsa öncülük etmeleri oldukça kıymetli ve fikir bazında parti farkı gözetmeksizin desteklenmesi gereken bir durum. 

Elbette işini liyakatle yapanlar cinsiyet farkı gözetmeden görevde olmalı ancak “Toplumsal cinsiyet eşitliği öyle olmaz böyle olur” diyen Cumhuriyet Halk Partisi için 30 günde kongreye dair ne yapılacaksa bu kadınlar daha fazlasını yaparlar, yapıyorlar ve yapacaklar.

Benim hepsine inancım tam.

Saygılarımla…

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam