Yılmaz Sami Gökçe (Köşe Yazısı) “MİMAR ARANIYOR” - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

6 Mayıs 2024 - 03:43

Yılmaz Sami Gökçe (Köşe Yazısı) “MİMAR ARANIYOR”

reklam
Yılmaz Sami Gökçe (Köşe Yazısı) “MİMAR ARANIYOR”
Son Güncelleme :

22 Nisan 2024 - 19:19

196 views
reklam -->

Geçenlerde sosyal medyada mimari hizmet veren bir yerin paylaşımı karşıma çıktı. “İç mimar aranıyor’’ şeklinde.

Bu tasarım yerini araştırınca işin proje kısmını üç kuruşa çizdirip işi ucuza kapatmanın yoluna baktıklarını fark ettim. İlk önce belirli bir süre içerisinde çizdirip sonrasında ise çizimi alıp parasını ödeyip o mimarla da bir şekilde yolunu ayırıyor. Sonrada uygularken de sanki kendi tasarımı ve emeğiymiş gibi de o tasarımın uygulandığı yerde…

‘’X villasına sihirli bir dokunuş yaptık’’ gibi paylaşımlar yapıp kendilerine çalıntı ambiyans yaratıp müşteri kitlelerini büyütmenin derdindeler.

Ne yazık ki bu şekilde dışarıdan baktığın zaman ambiyanslı bir ofis gibi görünen yerlerden çokça mevcut. Baştan kibar ve tatlı şekilde yaklaşıp ondan sonra da insanları kullanıp iş bitiminde yok sayıyorlar. Bu kadar güzel ve olanaklı yerler açıp insanları kullanmak yerine keşke insanlara devamlı istihdam sağlayıp kendilerini geliştirmelerine fırsat verseler ve o fırsat verip yetiştirdiği insanlar da gittikleri yerde onları güzel anlatsalar. Vizyonunu genişletseler işlerine daha çok yarayacak ve müşteri kitleleri daha da genişleyecek.

Fakat bu insanlar tamamen hırslarına ve egolarına göre hareket edip sadece müşterilerine ve onların memnuniyetlerine işin sonunda da müşterilerinin cebindeki paralarına odaklanıp yanında kısa süreliğine çalıştırmak suretiyle kullanıp attığı insanlara değer vermediği sürece er yada geç bir yerlerde işleri terine doğru gidecektir.

Bilhassa yeni mezunların karşısına iş bulmada çıkan en büyük engellerden biri olan ‘’TECRÜBELİ’’ şartı yüzünden insanlar bulduğu her yere girmeye çalışıyor ve bu tarz yerler ve insanlar ile karşı karşıya geliyor. Ülkemizin aslında istihdam alanında en temel sorunlarından birisi tecrübeli elemanı kimse yetiştirmede elini taşın altına koymayıp herkesin tecrübeli eleman arayışında olması.

Hiçbirimiz kolay kolay okulumuzdan mezun olmadık, yeri geldi uykusuz kaldık yeri geldi hasta olduk ama ortaya bir şeyler çıkartmaya çalıştık.

Paftalarımız en ağır şekilde eleştirildi, yüzümüze fırlatıldı, yeri geldi dersten kalındı fakat buna rağmen yılmayıp hatalarımızı telafi edip 4 yılda en güzel şekilde kendimizi geliştirip bir şeyler üretecek vizyona ve kapasiteye kendimizi ulaştırdık.

Emeğimizi kimsenin hırlarına ve egolarına meze etmeye fırsat vermeyeceğimiz günleri görmek dileği ile…

Güven Tekirdağ Gazetesi’nin 54. sayısından alınmıştır.

TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam