Özlem Gürakar (Köşe Yazısı) TBMM’DE HALKI MI YOKSA GENEL BAŞKANINIZI MI TEMSİL EDECEKSİNİZ? - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

20 Mayıs 2024 - 12:51

Özlem Gürakar (Köşe Yazısı) TBMM’DE HALKI MI YOKSA GENEL BAŞKANINIZI MI TEMSİL EDECEKSİNİZ?

reklam
Özlem Gürakar (Köşe Yazısı) TBMM’DE HALKI MI YOKSA GENEL BAŞKANINIZI MI TEMSİL EDECEKSİNİZ?
Son Güncelleme :

26 Nisan 2023 - 9:53

229 views
reklam -->

14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimlerinde 600 Milletvekilinin arasında Tekirdağ için bizleri temsil edeceğini düşündüğümüz diğer bir deyişle genel merkezler tarafından önümüze sunulan milletvekili adayları netleşti.

Peki hangi aday şehrimizi ve dolayısıyla bizi ne oranda temsil edebilecek?

Seçimlere kadar her aday kendini tanıtmak ve benimsetmek için gerekli çalışmayı muhakkak yapacaktır. Daha koskoca 17 gün var!

Kim hangi partiden aday oldu ve ne gibi çalışmalar yaptı, yapacak, Tekirdağ’da ikamet eden vatandaşın sorun ve beklentileriyle ne denli ilgilenecek, Tekirdağ’a ne kazandıracak hep birlikte takip edeceğiz.

Cumhur İttifakı, Millet İttifakı, seçime girecek partiler ve bağımsızlar dahil olmak üzere Tekirdağ’da 130 civarında aday adayının arasından 10 Nisan itibariyle büyük çoğunluğu liste dışı kaldı ve aralarında partisi için çalışmaya devam edecekler olacağı gibi ‘Ben neden listede yokum?’ diye kendini geri çekenleri de hemen fark ettik. 14 Mayıs’tan sonra da bu geri çekilmelere daha da fazla tanık olacağız.

Bu süreçteki çalışmalarda bazı aday adaylarının, çok az bir zaman olsa da esnafla kucaklaşıyormuş gibi yapmaları, vatandaşla birlikteymişçesine sahada olmaları takdire şayandı. Bu gibi durumlara oldukça tecrübeli olan esnafımız da ‘adayımız sensin’ diye uğurladılar göstermelik gelenleri…

Bir yola çıkıldığında onun gereklerini ne denli karşılıyorum diye sormalı kişi kendine ve bu anlamda kendini geliştirebilmeli. Gördük ki çoğu aday adayı henüz bunu kendine bile kabul ettirememiş.

Daha en başından kendini tanıtmayı bile beceremeyen, usul erkan bilmeden insanıyla temas kuramayan, şehrin sorunları hakkında fikri olmayan, bir avuç gazeteciye bile nasıl davranması gerektiğini ön göremeyen ve bu doğrultuda günü kurtardım sanıp kasti hatalar yapanlar mı Tekirdağ’ı mecliste temsil edecek?

Mecliste komutlarla el kaldırıp indiren milletvekilleri gibi olduktan sonra oraya kimin gittiğinin ne önemi var?

Ben genel başkanının her dediğini yapan, milletvekilliği ile yakından uzaktan alakası olmayıp genel başkanının aday sıralamasında listenin tepesine yazdığı için minnet borcu bulunan ve bu yüzden ne istense yapan milletvekili istemiyorum!

Benim milletvekilim genel başkanı ya da kendi çıkarları için değil; benim şehrimin, benim ülkemin çıkarları doğrultusunda hareket etmek zorunda.

Ülkemizin kaderini ellerine bıraktığımız seçilmişleri seçerken lütfen dikkatli olalım!

Oyumuzu da ona göre atalım…

Saygılarımla…

Güven Tekirdağ Gazetesi’nin 30. sayısından alınmıştır.

TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam