Mert Cansın Rokovet (Köşe Yazısı) GENÇLER NE İSTİYOR? - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

27 Temmuz 2024 - 06:45

Mert Cansın Rokovet (Köşe Yazısı) GENÇLER NE İSTİYOR?

reklam
Mert Cansın Rokovet (Köşe Yazısı) GENÇLER NE İSTİYOR?
Son Güncelleme :

07 Temmuz 2022 - 15:58

140 views
reklam -->

Geçtiğimiz Şubat ayında Almanya merkezli Konrad-Adenauer-Stiftung (KAS) Derneği, Türkiye’de yaşayan “Z Kuşağı”(1997-2005) ve “Y Kuşağı”(1981-1996) gençlerinin sosyo-ekonomik güncel sorunlarına ve geleceğe dönük beklentilerine yönelik bir saha araştırması yayınlamıştı.

20 Mayıs-10 Eylül 2021 tarihleri arasında 28 ilde ve 3243 genç katılımcı esas alınarak yapılan araştırmada gençlerin %%72,9’u “imkan olması durumunda yurt dışında yaşamak” istediğini belirtiyor.

Ayrıca gençlere göre, ülkenin bugün ve gelecekteki en temel sorunları arasında ekonomik çöküntü, yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı geliyor. Ankete katılanların %62,8’i Türkiye’nin geleceğini iyi görmediklerini belirtirken, “Türkiye’nin geleceğinden tamamen umutsuz olduklarını” söyleyenlerin oranı ise %35,2 seviyesinde…

Gençlerin memnuniyet ve mutluluk durumları sorulduğunda ise %55,2’sinin “şimdiki yaşamından ne tam olarak mutlu ne de mutsuz olduğu” yanıtını verdiğini görürken yüzde 25,8’i ise, “hayatından hiç memnun olmadığını”, aksine mutsuz olduğunu ifade ediyor.

İşsizlik konusunda araştırmaya katılanların yüzde 87,3’ü “Türkiye’de çok fazla işsizlik var” görüşünü dile getiriyor. 

Anket sonuçlarına göre gençlerin siyasetçilere yönelik güvensizlikleri de öne çıkıyor.

Ankete katılan gençler en güvendikleri kişiler konusunda %70,3 ile bilim insanlarını işaret ederken politikacılara %3,7, siyasi partilere %4,4 ve gazetecilere beyan edilen güven %6,9 olarak sıralanıyor.

Araştırmaya katılan gençlerin %80,4’ü “mülteci politikasının doğru olmadığını ve değiştirilmesi” gerektiğini belirtiyor.

Son olarak da ekleyeceğim gençler hak ve hürriyetlerinin korunmasını, saygı görmeyi, karar alma süreçlerine katılmayı ve şeffaflık ilkesinin var olmasını diliyor.

Düzenli çalışma saatleri, düzenli bir maaş ve tatil hakkına sahip olmak istediğini belirtiyor.

Kısaca 2022 yılı global dünyasında temel haklarını istiyor.

Güven Tekirdağ Gazetesi’nin 1-15 Haziran tarihli 10. sayısından alınmıştır.

TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam