Cansın Rokovet (Köşe Yazısı) SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA HEDEFLERİ - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

27 Temmuz 2024 - 11:08

Cansın Rokovet (Köşe Yazısı) SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA HEDEFLERİ

reklam
Cansın Rokovet (Köşe Yazısı) SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA HEDEFLERİ
Son Güncelleme :

03 Mayıs 2022 - 3:40

130 views
reklam -->

Yaşanılır bir kente sahip olabilmenin en önemli unsurlarından birisi Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nin sağlanmasıdır.

Birleşmiş Milletler öncülüğünde oluşturulan bu kavram vatandaşların barış ve refah içinde yaşamını kolaylaştırırken, yerele uygulandığı taktirde ideal kent ortamını yaratır, gelecek nesillere yaşamı sürdürülebilir biçimde iyileştirme olanağı sağlar.

17 maddeden oluşan Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri; yoksulluğun son bulmasını, açlığın sona ermesini, sağlıklı ve kaliteli yaşamın sağlanmasını, nitelikli eğitim çalışmalarını, cinsiyet eşitliğinin sağlanmasını, temiz enerji ve temiz şu kaynağına erişimini, insancıl ekonomi büyümeyi, yenilikçi sanayi ve altyapı unsurunun sağlanmasını, toplumsal ekonominin minimuma indirgenmesini, sürdürülebilir şehir ve toplumun oluşmasını, sorumlu üretim ve tüketimin sağlanmasını, iklim eylemlerini, su ile karasal yaşamın korunmasını, barış ve adaletin esas alınmasını amaçlar.

Bu kavramlar yerele indirgendiğinde yaşanılabilir bir toplum düzeninin sağlanmasına ve huzurlu kentlerin oluşumuna yön verir.

Sürdürülebilir kalkınma hedefleri şehirlere özgün bir biçimde planlanıp yerel yönetimler ile sivil toplum kuruluşlarından destek gördüğü takdirde yaşanılır bir kent modelinin ilk adımı atılmış olur.

Bu doğrultuda, gelecek nesillere daha yaşanılır bir Tekirdağ bırakmak için sivil topluma, yerel yönetime ve hemşehrilerimize önemli bir görev düşmektedir.

Güven Tekirdağ Gazetesi’nin 1-15 Mart 2022 tarihli 6. sayısından alınmıştır.

TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam