UZ. DR. SEMA HALHALLI TALASEMİ TAŞIYICILIĞINA DİKKAT ÇEKTİ - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

27 Temmuz 2024 - 02:50

UZ. DR. SEMA HALHALLI TALASEMİ TAŞIYICILIĞINA DİKKAT ÇEKTİ

reklam
UZ. DR. SEMA HALHALLI TALASEMİ TAŞIYICILIĞINA DİKKAT ÇEKTİ
Son Güncelleme :

18 Kasım 2022 - 8:51

175 views
reklam -->

Özel Star Medica Hastanesi Dahiliye (İç hastalıkları) Uz. Dr. Sema Halhallı, Talasemi minör (Talasemi taşıyıcılığı) hakkında bilgi verdi.

Talasemi taşıyıcılığının detaylarını paylaşan Özel Star Medica Hastanesi Dahiliye (İç hastalıkları) Uz. Dr. Sema Halhallı; “Hastaların hafif derecede kansızlık dışında sorunları olmaz.  Laboratuvar tetkiklerinde hemoglobin değeri hafif düşüktür. Ortalama eritrosit hacmi ve ortalama eritrosit hemoglobin miktarları azalmıştır. Demir eksikliğinden farklı olarak eritrosit sayıları normal veya artmıştır. Hemoglobin elektroforezinde hemoglobin A2 ve hemoglobin F hafif yüksektir.” diye konuştu.

“TALASEMİ TAŞIYICILARININ BÜYÜK BİR ÇOĞUNLUĞU BU HASTALIĞI TAŞIDIKLARINI BİLMEZLER”

“Akdeniz anemisi(talasemi) taşıyıcılığı bir hastalık değildir ve tedavi gerektirmez.” diyen Dr. Halhallı; “Talasemi taşıyıcılarında da bebeklik döneminde iyi beslenememe nedeniyle demir eksikliği gelişebilir. Bu nedenle demir eksikliği tanısı konan hastalar demir tedavisi sonrasında değerlendirilmeli ve birlikte bulunabilecek talasemi taşıyıcılığı atlanmamalıdır. Talasemi taşıyıcılarının büyük bir çoğunluğu bu hastalığı taşıdıklarını bilmezler. Ancak kendileri gibi taşıyıcı birisi ile evlenip hasta bir çocuk sahibi olduklarında ya da tarama sonrasında öğrenirler.” İfadelerini kullandı.

TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam