STRES ŞEKERİ YÜKSELTİR Mİ? - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

27 Temmuz 2024 - 07:08

STRES ŞEKERİ YÜKSELTİR Mİ?

reklam
STRES ŞEKERİ YÜKSELTİR Mİ?
Son Güncelleme :

23 Mayıs 2022 - 3:44

140 views
reklam -->

Özel Star Medica Hastanesi Dahiliye (İç Hastalıkları ) Uz. Dr. Sema Halhallı, yapılan bilimsel çalışmaların stresin kan şekeri üzerinde etkili olduğunu gösterdiğini söyledi.

DR. HALHALLI: “ÖNLEMİMİZİ BUNA GÖRE ALALIM”

“Özellikle stres anında böbreküstü bezlerimizden sentezlenen kortizon kan şekerimizin yükselmesine sebep oluyor.” diyen Özel Star Medica Hastanesi Dahiliye (İç Hastalıkları ) Uz. Dr. Sema Halhallı; “Örneğin; kan şekeri 100 mg/dl civarında olan bir kişinin stres sonrası 150-160 mg/dl ye çıkması stresle açıklanabilir. Ancak 300-400 mg/dl gibi yüksek değerler kesinlikle sadece stres kaynaklı olamaz.  Bu nedenledir ki stresin, şekeri bu kadar da yükseltmeyeceğini bilelim ve önlemimizi buna göre alalım.” diye konuştu.

“ŞEKERİMİZ ÇOK YÜKSEK SEYREDİYORSA DOKTORUMUZA BAŞVURALIM”

Kan şekerinin yükselmesine sebep olan diğer etkenlere de değinen Halhallı; “Bunun yanı sıra, stresli dönemlerde beslenme düzenimizin bozulması ya da ilaçların aksatılması gibi nedenler de kan şekerimizin yükselmesine sebep olabilir. Özetle şunu söyleyebilirim ki, şekerimiz çok yüksek seyrediyorsa doktorumuza başvuralım. Tek başına stresten çok başka nedenlerin de araştırılıp bunlara yönelik önlemlerin alınması gerektiğini unutmayalım.” ifadelerini kullandı.

TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam