SATILIK SANTRAL KİRALIK TEKİRDAĞ DENİZİ! - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

27 Temmuz 2024 - 04:06

SATILIK SANTRAL KİRALIK TEKİRDAĞ DENİZİ!

reklam
SATILIK SANTRAL KİRALIK TEKİRDAĞ DENİZİ!
Son Güncelleme :

12 Mart 2022 - 17:20

234 views
reklam -->

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Resmi Gazete’de yayınlanan karara göre Elektrik Üretim A.Ş.’ye ait olan (EÜAŞ) Tekirdağ Doğalgaz Kombine Çevrim A ve B santralleri kullanımda bulunan taşınmazları ile birlikte özelleştirme kapsamına alındı.

DENİZ VE SAHİLİN İŞLETME HAKKI DA SANTRALİ ALANA VERİLECEK

Özelleştirilecek santraller ve taşınmazların yanı sıra devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan deniz ve sahillerin de işletme hakkının özelleştirme kapsamında verilecek olması tepki topladı.

CUMHURBAŞKANI İMZASIYLA RESMİ GAZETEDE YAYINLADI

Resmi Gazetede yer alan 5276 nolu kararda “Elektrik Üretim A.Ş.’ye ait Tekirdağ Doğalgaz Kombine Çevrim A Santrali ile Santralin kullanımda bulunan ve ekli listede belirtilen taşınmazların ve Devlet hüküm ve tasarrufu altındaki ekte koordinatları gösterilen deniz alanının 1)Özelleştime kapsam ve programına alınmasına 2) Santralin ve Santralin kullanımda bulunan taşınmazların varlık satışı yöntemiyle, Devletin hüküm ve tasarrufu altındaki deniz alanının işletme hakkının verilmesi yöntemiyle özelleştirilmesine, 3)Özelleştirme işlemlerinin 31/12/2025 tarihine kadar tamamlanmasına, 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanunun 3. Ve geçici 29. Maddeleri ile 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin geçici 8. Maddesi gereğince karar verilmiştir.” denildi.

Tekirdağ’ı yakından ilgilendiren bir diğer kararda ise 5277 numarası ile Resmi Gazete’de yayınlanırken; “Elektrik Üretim A.Ş’ye ait Tekirdağ Doğalgaz Kombine Çevrim B Santrali ile Santralin kullanımındaki ekli listede belirtilen taşınmazların ve devlet hüküm ve tasarrufu altındaki ekte koordinatları gösterilen kara ve deniz alanlarının 1)Özelleştirme kapsam ve programına alınmasına, 2) Santralin ve Santralin kullanımında bulunan taşınmazların varlık satışı yöntemiyle, Devletin hüküm ve tasarrufu altındaki kara ve deniz alanlarının işletme hakkının verilmesi yöntemiyle özelleştirilmesine, 3) Özelleştirme işlemlerinin 31/12/2025 tarihine kadar tamamlanmasına, 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanunun 3. ve geçici 29. Maddeleri ile 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin geçici 8. Maddesi gereğince karar verilmiştir.” İfadeleri kullanıldı.

HANGİ ALANI KAPSIYOR?

Kararnamede hangi alanların özelleştirileceği de belirtilirken özelleştirme kapsamında satılacak alanlar şu şekilde belirtildi:

TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam