“ÖZGÜR RUHLAR” RESİM SERGİSİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

27 Temmuz 2024 - 07:07

“ÖZGÜR RUHLAR” RESİM SERGİSİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

reklam
“ÖZGÜR RUHLAR” RESİM SERGİSİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI
Son Güncelleme :

15 Haziran 2022 - 16:32

632 views
reklam -->

Ayşegül Özden’in ilk kişisel resim sergisi Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi Sergi Salonu’nda sanatseverlerle buluştu. 11-13 Haziran 2022 tarihlerinde gösterimde kalacak olan resim sergisine ilgi ve beğeninin yoğun olması sebebiyle gösterim süresi 2 gün daha uzatıldı.

Birbirinden farklı üslup ve renklerden oluşan, toz pastel ve akrilik boya çalışılan, atları konu alan “Özgür Ruhlar” Resim Sergisi, at biniciliğiyle ilgilenen Özden’in son dönem çalışmalarının bir araya gelmesinden oluşuyor.

Ayşegül Özden, tuval üzerine karışık teknik kullanarak ortaya çıkardığı resimlerinde, son yıllarda değişen dünya dinamikleri sebebiyle iç mekanlara hapsolan insanları özgürlük kavramını yeniden düşünmeye davet ediyor.

ÖZDEN: “KATILIM SAĞLAYAN HERKESE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM”

Resim öğretmenliği yapan ve atölye çalışmalarıyla yoğun iş temposuna rağmen çok severek çalıştığını belirten Özden; “İki senedir binicilikle ilgileniyorum dolayısıyla atları yakından gözlemleme şansım oldu. Şövalemi hemen açıp çizdiğim zamanlar da oldu. Atları; güç, asalet ve duruşlarının vermiş olduğu hissiyat bakımından ruhen kendime çok yakın hissediyorum. At sevgisi küçüklükten babamın da biraz aşıladığı bir duyguydu, zamanla artarak çoğaldı. Özgürlüğü temel alarak 35 adet resimden oluşan sergime ilgi yoğunluğundan dolayı çok memnunum. Atlara herkesin ilgisi ve sevgisi çok fazla. Katılım sağlayan herkese çok teşekkür ederim. İlerleyen zamanlarda yine atlar üzerine çalışmalarım olacak bir sonraki sergim için belirlediğim konu özgürlüğün zıttı olarak bu sefer “atların esareti” olacak” şeklinde ifade etti.

İNSAN DIŞI CANLILARIN HAYATINA GÖZLEMCİ BİR BAKIŞ AÇISI SUNUYOR

Uzun yıllardır, mitoloji, destan, ağıt, masal ve öykülerde cesaret, asalet ve özgürlüğü temsil eden at figürü, Özden’in sanatsal pratiğinde yeni bir özgürlük ve ruh arayışını ifade ediyor. Sergide kimi zaman yalnız kimi zaman da kalabalıklar halinde karşılaştığımız atlar, insan dışı canlıların hayatına gözlemci bir bakış açısı sunuyor.

Özlem Gürakar / TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam