Mert Cansın Rokovet (Köşe Yazısı) BU GENÇLER KİM?  - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

27 Temmuz 2024 - 02:50

Mert Cansın Rokovet (Köşe Yazısı) BU GENÇLER KİM? 

reklam
Mert Cansın Rokovet (Köşe Yazısı) BU GENÇLER KİM? 
Son Güncelleme :

27 Ekim 2022 - 2:33

246 views
reklam -->

Bu gençler kim? Akıllarında ne olduğunu biliyor muyuz? Gençlere miras bırakılan dünya hakkında ne hissettiklerini öğrenmek için hiç uğraşıldı mı? Peki bu gençlerin gerçekten istediği şey nedir? 

Düşüncelerinde katı olmayan gençler, fikir ve düşünce olarak dış dünyaya açıktır. Ama gençlerin çoğu fikirlerini paylaşmaya cesaret edememekte ve tereddüt hissi yaşamaktadır. Çünkü düşünceleri yaş olarak tecrübeli veya daha fazla otoriteye sahip kişiler tarafından yetersiz bulunmaktadır.

Haliyle gençlerin fikirlerine yer olmayan bir atmosfer boğucu geliyor. Durum böyle olunca gençler de klişelerle yüzleşme eğilimine karşı bireysel davranış yoluna giriyor. 

Gençler, fikirlerini korkusuzca paylaşmayı, yargılanmadan iç gerçeklerini paylaşabilecekleri bir alan diliyor,yeteneklerinin ve güçlü yanlarının keşfedilmesini istiyor.

Bugünün gençleri sürekli olumsuz haberlerden, yaşam koşullarından ve yaşadıkları eşitsizlikten rahatsız. 

Yönetişim, kamu politikası, eğitim müfredatı ve şirket yönetim kurullarında karar alma süreçlerinde neredeyse hiçbir söz hakları yok. Bu nedenle gençler kendilerinin hayati bir parçası olarak görmeyen ve onları kenarda tutan bir sisteme karşı güvensizlik duyuyor. 

Gençler daha iyi bir dünyanın hayalini kuruyor ve bunu gerçekleştirmeye, sisteme girmenin yollarını arıyor. Her geçen gün güçlenerek kendilerine toplumu değiştirecek farkındalığı nasıl yaratabileceklerini soruyor. 

Giderek daha fazla genç adaletsizliği görmeye başladıkça, öğrendiklerini ve düşüncelerini eyleme dönüştürmelerine yardımcı olacak bir alan arıyor. Her genç yaratıcı, yapıcı ve yenilikçidir. 

Gençler dünyanın kaliteli yaşam alanına dönüşmesini arzuluyor. Öğrenirken eğlenmek istiyor, kendi öğrenme yollarını ve yaratıcı yolculuklarını oluşturma özgürlüğüne ve seçeneğine sahip olmayı diliyor. 

Kendilerini çevreleyen dört duvardan kurtulmak, dünyayı gözlemlemek, insanların hikayelerini dinlemek ve daha önce hiç yaşamadıkları deneyimler yaşamayı amaçlıyor.

Yargılanmadıkları, fikirlerinin değer gördüğü, keşfedildikleri ve hata yapmalarına izin verildiği bir alan istiyor.

Güven Tekirdağ Gazetesi’nin 1-15 Ekim 2022 tarihli 18. sayısından alınmıştır.

TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam