KÖY ENSTİTÜLERİ KURULUŞUNUN 84. YILINDA UNUTULMADI - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

1 Mayıs 2024 - 11:39

KÖY ENSTİTÜLERİ KURULUŞUNUN 84. YILINDA UNUTULMADI

reklam
KÖY ENSTİTÜLERİ KURULUŞUNUN 84. YILINDA UNUTULMADI
Son Güncelleme :

17 Nisan 2024 - 19:31

242 views
reklam -->

Ülkemizin sönmeyen ışığı, aydınlanmanın kaynağı Köy Enstitülerinin 84. yıl dönümü dolayısıyla Tekirdağ’da bir dizi program gerçekleştirildi.

ATATÜRK ANITI’NA ÇELENK SUNULDU

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Tekirdağ Kent Konseyi, Kepirtepeliler Eğitim Vakfı, Lüleburgaz Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği, 29 Ekim Kadınları Derneği, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği, Türkiye Emekli Öğretmenler Derneği, Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası, Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Tekirdağ Şubeleri’nin işbirliğinde gerçekleşen program Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başladı.

FOTOĞRAF SERGİSİ VE MÜZİK DİNLETİSİ DÜZENLENDİ

Çelenk töreninin ardından Mehmet Çevik’in “Tekirdağ’da Yaşayan Kepirtepeliler”  adlı fotoğraf sergisi açılırken Tekirdağ güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü Öğrencileri de müzik dinletisi gerçekleştirdi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nde düzenlenen panel saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlarken Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Sabri Işık, Eğitim İş Tekirdağ 1 Nolu Şube Başkanı Barış Özer ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, günün anlam ve önemini belirten konuşmalarını yaptılar.

“KURULUŞUNDAN GÜNÜMÜZE KÖY ENSTİTÜLERİ” PANELİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Namigar Başbuğoğlu’nun yöneticiliğini yaptığı, emekli öğretmen Nilgün Okur, emekli öğretmen Ercan Duygu, Mimar Ural Özcan’ın panelist olarak katıldığı panelde Eğitim Bilimci Doç. Dr. Hayal Köksal “Kuruluşundan Günümüze Köy Enstitüleri” başlığı ile panel gerçekleştirdi. 

Panel sonrası Lüleburgaz Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği Mandolin Grubu’nun dinletisi müzik ziyafeti sunarken program plaket töreni ile sona erdi.

Özlem Gürakar

GÜVEN TEKİRDAĞ GAZETESİ – TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam