Köşe Yazısı (Özcan Büyükoğlu) MUHTEŞEM ATATÜRK HEYKELİNİN ÖYKÜSÜ - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

20 Mayıs 2024 - 12:04

Köşe Yazısı (Özcan Büyükoğlu) MUHTEŞEM ATATÜRK HEYKELİNİN ÖYKÜSÜ

reklam
Köşe Yazısı (Özcan Büyükoğlu) MUHTEŞEM ATATÜRK HEYKELİNİN ÖYKÜSÜ
Son Güncelleme :

22 Aralık 2021 - 14:05

122 views
reklam -->

Marmaraereğlisi’ne bağlı Yeniçiftlik Mahallesi son seçim öncesine kadar tam 35 yıl Belde Belediyesi olarak vatandaşlara hizmet etti.

1 kez MHP,1 kez de AKP kısa yönetimi haricinde 6 Belediye Başkanı da CHP’li olarak görev aldı.

Bu başkanlardan biri köy içine giden cadde üzerinde ki, belediye binasının yanına 3 dönümlük araziyi park haline soktu ve parkın ortasına da normalin 3 misli büyüklüğünde at üzerinde ATATÜRK heykeli dikti.

?????????????

Belediye sıfatı kalkınca Yeniçiftlik mahalle oldu. Nüfus 17.000 ve Türkiye de ki tüm mahalleler arasında bu kadar büyük ATATÜRK heykeline sahip tek mahalle vasfını kazandı.

2020 yılı temmuz ayı başı idi. Yolum park içinden geçiyordu. Çevreme baktığımda tam bir rezalet yaşanıyordu. Parkın içi ilgisizlikten çöp alanı olmuştu.

Çöplerin içinde boş içki şişeleri dikkat çekiyordu. Heykelin kaide kısmında bulunan mermerlerin çoğunluğu kırık ve yerlerde kümeleşmişti. Beyaz mermerlerin rengi bile koyulaşmıştı.

İlk aklıma gelen Marmaraereğlisi Atatürk Düşünce Derneği Başkanı Zuhal hanımı aramak oldu.

Telefonda durumu anlattım ve yardımını istedim. Beni kırmadı, yönetimden arkadaşlarıyla birlikte parka geldi. Tüm park ve heykel çevresi videoya alındı. (Zuhal hanımdan video kopyası temin edilebilir.)

Belediye de değişiklik oldu. Başkan Hikmet Ata DSP’den AKP’ye transfer oldu.

Biraz araştırma sonucu öğrendim ki tinerciler heykelin önünde ki 2 aslan heykelini gece yarısı balyozlarla parçalamış ve o tarihte ki yöneticiler olayı hiçbir işlem yapmadan sessiz sedasız kapatılmış.

Durumu bir dilekçe ile bir evvelki kaymakam Sıdkı ZEHİN (3 ay önce Edirne Vali Yardımcısı oldu) beye fotoğraf ve video ile aktardım.

Kaymakam büyük destek verdi. Buna rağmen belediye işi uzattı. Onarımı 1 yıl sürdü. İnanılmayacak bir olay ama bu konuda en az 15 dilekçe verdim.

28 bin TL’ye ihaleye çıkarıldı. Tamirat; 29 Ekim 2021’de bitirildi. ADD başkanı Zuhal Hanım bir konvoy hazırlattı; sahilden köy içine kadar.

Vatandaşları yenilenen heykelin açılışına katılması için müzik eşliğinde davet etti. Kahvehanelerin önünde çay içenleri törene katılmaya çağırdı. Ancak törene ADD üyeleri haricinde ne hikmetse kimse katılmadı.

Oysa Atatürk sağlığında, göçmen olarak Türkiye’ye iltica eden TÜRK kökenli ailelere 19 bin dönüm tarım alanına ücretsiz vermişti…

M.Özcan BÜYÜKOĞLU

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam