"KARACAKILAVUZ’DA OKULLAR KAPATILMAYACAK" - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

27 Temmuz 2024 - 06:30

“KARACAKILAVUZ’DA OKULLAR KAPATILMAYACAK”

reklam
“KARACAKILAVUZ’DA OKULLAR KAPATILMAYACAK”
Son Güncelleme :

05 Ocak 2022 - 11:54

367 views
reklam -->

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesine bağlı Karacakılavuz Mahallesi’ndeki aşağı okulun (75. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu) 3 yıl önce depreme dayanıksız olduğu gerekçesi ile kapatılmasının ardından diğer okulunda (75. Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu)  aynı gerekçe ile kapatılmak istenmesine karşı yapılan çalışmalar meyvesini verdi. Okullar kapatılmayacak!

Konu ilgili Karacakılavuz Mahallesi Muhtarı Mehmet Canki TEKİRDAĞ CANLI HABER’e özel açıklamalarda bulunurken Karacakılavuz Mahallesi sakinlerine de müjdeyi verdi.

SÖYLENTİLER ÇÖZÜM ARAYIŞINA İTTİ

Sürecin öğrenci velilerinin aldığı bir duyum sonrası muhtarın evine gelmesine ile başladığını ifade eden Karacakılavuz Mahallesi Muhtarı Mehmet Canki; “Geçtiğimiz günlerde öğrenci velilerin böyle bir söylenti duymuş. Gelip konuyu bana anlattılar. Aşağıdaki okulumuz zaten güçlendirme çalışması için bekliyor. Yukarıdaki okulumuz ise depreme dayanıksız olduğu için tamamen yıkılacakmış. Hemen okul müdürümüz ile iletişime geçtim. Böyle bir durumun olduğunu ancak henüz kesinleşmediğini ifade etti.” dedi.

Okul Müdürü ile görüşmesinin ardından soluğu Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde aldığını belirten Mehmet Canki; “Milli Eğitim Müdürümüz rahatsız olduğu için müdür yardımcımız Halit Bey ile görüştüm. Şu an böyle bir çalışma yok ancak yakın zamanda olabileceğini söyledi. Ardından İlçe Milli Eğitim Müdürümüz ile konuştum. O da aynı cümleleri kurdu.” diye konuştu.

Karacakılavuz Mahallesi Muhtarı Mehmet Canki

Tekirdağ merkezinde temaslarına devam eden Muhtar Mehmet Canki, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya ve Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel ile konuyu paylaştığını ve mahallesi için çözüm beklediğini ifade etti.

MÜJDEYİ KAYMAKAM VERDİ

Kaymakam Harun Kaya’dan beklediği müjdeyi alan Karacakılavuz Muhtarı Mehmet Canki; “Kaymakam Bey ile yaptığım görüşmede telaşa kapılacak bir durum olmadığını söyledi. Aşağıdaki okulun da restorasyonunun tamamlanacağını ve 2022-2023 eğitim öğretim yılında hizmete gireceğini belirtti.” diye konuştu.

MUSTAFA YEL: “OKULLARIMIZDA EĞİTİM ÖĞRETİM DEVAM EDECEK”

Ardından Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel ile de telefon ile görüşen Muhtar Canki; “Okullarımızda eğitim öğretim devam edecek. Gerekli güçlendirmeyi yapıp çocuklarımızın eğitimlerine Karacakılavuz’da devam etmesini sağlayacağız. Karacakılavuzdaki vatandaşlarımızın hiçbir şüphesi olmasın. Bizler her zaman halkımızın yanındayız.”  yanıtını aldı.

MUHTAR CANKİ EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Konuyla alakalı derin bir nefes alan Karacakılavuz Mahallesi Muhtarı Mehmet Canki, konuyu vatandaşlarla paylaşırken okulun yıkılmaması öğrencilerin Karacakılavuz’da eğitim öğretim hayatlarına devam edecek olmasından dolay Karacakılavuz halkı adına başta Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel ve konu hakkında temaslarda bulunarak katkı sağlayan eski Tekirdağ Milletvekili Ahmet Kambur olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Ahmet Gürakar / TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam