KARACAKILAVUZ’DAKİ SON OKUL DA KAPATILIYOR - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

20 Mayıs 2024 - 11:12

KARACAKILAVUZ’DAKİ SON OKUL DA KAPATILIYOR

reklam
KARACAKILAVUZ’DAKİ SON OKUL DA KAPATILIYOR
Son Güncelleme :

04 Ocak 2022 - 16:53

621 views
reklam -->

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesine bağlı Karacakılavuz Mahallesi’ndeki aşağı okulun 3 yıl önce depreme dayanıksız olduğu gerekçesi ile kapatılmasının ardından diğer okulunda aynı gerekçe ile kapatılmak istenmesi vatandaşları sokağa döktü.

Eski adıyla belde yeni adıyla kırsal mahalle olarak geçen Karacakılavuz’da 3 yıldır öğrenciler Karacakılavuz 75. Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nda sabahçı-öğlenci olarak eğitim görüyordu.

3 yılın ardından üst okulun da depreme dayanıksız olduğu iddiası ile yıkılıp taşımalı eğitime geçileceği bilgisi Karacakılavuzdaki vatandaşları kızdırdı. Konu ile alakalı tepkilerini dile getiren Karacakılavuz halkı köyün meydanında toplanıp yetkililere seslendi.

Karacakılavuz halkı adına Cumhuriyet Halk Partisi Süleymanpaşa İlçe Başkanı Aycan Gündüz’ün bir konuşma yaparak vatandaşları Karacakılavuz için birlikte yürümeye davet ederken Gündüz konuşmada şunları söyledi:

GEREKLİ PLANLAMA YAPILMADIĞI İÇİN SON OKUL DA KAPANACAK

“Bildiğiniz gibi nüfusu az ve dağınık yerleşim birimlerinde bulunan, birleştirilmiş sınıf uygulaması yapan ilköğretim okullarındaki öğrencilerin, merkezi yerlerdeki okullarda günübirlik taşıyarak eğitim almalarını sağlamak amacıyla başlatılan “Taşımalı Eğitim” uygulaması, köylerdeki okulların birbiri ardına kapanmasına neden oluyor. Süleymanpaşa ilçemizde bunun son örneğini maalesef burada yaşayacağız. Depreme dayanıksız olduğu gerekçesi ile kapatılacak olan okulumuzdaki öğrencilerimiz en yakın eğitim merkezine taşınacak. Bu mahallede zaten güçlendirme gerekçesi ile bir okulumuz 3 yıl önce kapatılmışken gerekli planlama yapılmadığı için son okulumuzda kapanmış olacak.

PEKİ ŞİMDİ NE OLACAK?

Köy okulları kapanınca zamanının büyük bir bölümünü yollarda geçiren uykusuz, kahvaltısız yollara düşen çocuklar ders çalışmaya okumaya hatta dinlenmeye zaman bulamayacaklar.

Öte yandan köy okullarının ve öğretmenlerinin köydeki varlığını sadece eğitim olarak düşünemeyiz. Öğretmenler sadece okuma yazma öğretmez. Öğrencilerle iletişimini sınıfla sınırlamaz. Tam tersine köyde etkileşimde bulunduğu herkese rol model olurlar. Köylerde öğretmenlerin varlığı sosyal gelişim için de çok önemlidir. Köylerimiz öğretmenlerinden de olacak.

“MİLLETİNİ CAHİL BIRAKMAK İSTEYEN SİYASİ DÜŞÜNCE, YÜCE TÜRK MİLLETİNİN SİNESİNDEN GERİ DÖNECEKTİR”

Bildiğiniz gibi küresel ısınma, güvenli yiyecek bulma sıkıntısı, doğal kaynakların kontrolsüz tüketimi ülkemizin geleceğinin tarım ile güvence altına alınabileceğini göstermektedir. Gelecekteki en önemli yerleşim yerlerimiz köylerimizdir. Köylerimize cumhuriyetin ilk yıllarındaki gibi eğitim, sağlık, sosyal ve güvenlik gibi alanlarda devletimizin yatırım yapması gerekmektedir. Köy okullarının tekrar açılması için güçlü bir irade uygulamak oldukça önemlidir. Milletini cahil bırakmak isteyen siyasi düşünce, yüce Türk milletinin sinesinden geri dönecektir.”

Ahmet Gürakar / TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam