KADİR ALBAYRAK TRAKYA’NIN EN BÜYÜK MEYDANINI HİZMETE AÇTI - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

27 Temmuz 2024 - 11:03

KADİR ALBAYRAK TRAKYA’NIN EN BÜYÜK MEYDANINI HİZMETE AÇTI

reklam
KADİR ALBAYRAK TRAKYA’NIN EN BÜYÜK MEYDANINI HİZMETE AÇTI
Son Güncelleme :

24 Aralık 2021 - 15:10

251 views
reklam -->

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Süleymanpaşa ilçesinde hayata geçirilen Trakya’nın En Büyük Meydan Projesi kapsamında yapımı tamamlanan Zübeyde Hanım Parkı, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Eski tuz deposu olarak bilinen alanın restore edilmesi ve çevre düzenlemesinin yapılması ile güzelleşen alanda yapılan açılışa; Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve eşi Gülseren Albayrak, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ İl Başkanı Zeynel Şener Saygın, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Aycan Gündüz,  İYİ Parti Süleymanpaşa İlçe Başkanı Ali Darıcı, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Uzunlar, sivil toplum kuruluşları ve parti temsilcileri, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları ve emekçileri ile vatandaşlar katıldı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi  Etüt ve Projeler Daire Başkanı Yüksel Özdal’ın proje ile ilgili detayları aktardığı açılış konuşmasında ilk protokol konuşmasını Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer yaptı.

YÜCEER: “BU PARKIN AÇILIŞI BENİ ÇOK MUTLU ETTİ GURUR VERDİ”

Yüceer; “Atatürk’ün Annesi Zübeyde Hanım’ın adını taşıyacak olan bu parkın açılışı beni çok mutlu etti, gurur verdi. Çok teşekkür ediyoruz. Bugün ve daha öncesi hatta inşallah önümüzdeki süreçte yaptığımız açılışlarla yapacağımız çalışmalarla daha da güzel şeyler olacak. Kentimizi daha ileri bir noktaya taşımak için mücadele eden Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak başta olmak üzere tüm çalışma arkadaşlarına başkanlarımıza şahsım ve hemşerilerim adına teşekkürü bir borç biliyorum.  Tekirdağımız için taş üstüne taş koyan bu vesileyle herkesten Allah razı olsun.” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer’in ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak kürsüye davet edildi.

Mutluluğu gözlerinden okunan Başkan Albayrak, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

ALBAYRAK: “TRAKYA’NIN EN BÜYÜK MEYDANI OLDU”

“Bugün Tekirdağ’ın 1928 yıllarındaki meydanını geri kazanmanın mutluluğu içerisindeyiz. Bu 5 aşamalı bir çalışmaydı. İlk aşama bedestenin oradaki Hasan Ali Yücel Meydanının oluşmasıydı. İkincisi merdivenlerimiz ki oldukça beğenildi. Özellikle engelli kardeşlerimiz için. Üçüncüsü katlı otoparkı yaptık. Oradaki binaları kaldırdık. Dördüncü aşamada Ali Rıza Bey parkını yaptık. Beşinci aşamada bugün Zübeyde Hanım Parkı’nın açılışını yapıyoruz. Bugün itibari ile 20 bin metrekare alanı hizmete sunmuş oluyoruz. Trakya’nın en büyük meydanı oldu. Sevgili Süleymanpaşalılarımıza, sevgili Tekirdağlılarımıza, sevgili Trakyalılarımıza hayırlı olsun.”

Başkan Albayrak’ın açılış konuşmasının ardından Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun sahneye davet edildi.

AYGUN: “MUSTAFA KEMAL ATATÜRK MEYDANI İLE TEKİRDAĞ ÇOK GÜZEL BİR ALANA KAVUŞTU”

Vekil Aygun konuşmasında Trakya’nın en büyük meydanının adının Mustafa Kemal Atatürk Meydanı olacağını da açıklarken; “2 ay geçmeden bu güzel meydanımızın son aşamasının da açılışını gerçekleştirmekten mutluluk duyuyoruz. Zübeyde Hanım adı bizim için ayrıca önemli. 29 Ekim de Ali Rıza Efendi Parkını bugün de Zübeyde Hanım Parkının açılışını gerçekleştiriyoruz. Mustafa Kemal Atatürk Meydanı ile birlikte Tekirdağ çok geniş bir alana kavuştu. Emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanımız, belediye meclis üyelerimiz olmak üzere tüm emek verenlere şükranlarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.

KAPLAN: “KADİR ALBAYRAK BOŞ KONUŞAN DEĞİL; İCRAAT YAPAN BAŞKANDIR”

Protokol konuşmalarında son olarak sahneye İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan davet edildi. Vekil Kaplan; sosyal medyada iş yapmış gibi gözüken belediye başkanlarını hedef alırken;  “Bazıları konuşur bazıları iş yapar. Bizim belediye başkanımız sosyal medyada boş atıp dolu tutanlardan değil; iş yapanlardan. 1 yıldır olması gereken halk eğitim merkezimiz olmadı. 2 buçuk yıldır tadilat gören valilik binası hala olmadı. 2 buçuk ayda burayı halkımıza kazandıran belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Her zaman söylüyorum Trakya’nın başkenti Tekirdağ’dır. Tekirdağ’ın başında da büyükşehir belediye başkanımız vardır. Kadir Albayrak boş konuşan değil; icraat yapan başkandır. Kendisine ve ekibine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

TRAKYA’NIN EN BÜYÜK MEYDANI TAMAMLANDI

Açılış konuşmalarının ardından protokol üyeleri kurdeleyi hep birlikte keserek Trakya’nın en büyük meydanının açılışını kutladı. Yapılan açılış ile birlikte Süleymanpaşa Meydan Genişletme projesinin son etabı da tamamlanmış oldu.

ZÜBEYDE HANIM BÜSTÜ AİT OLDUĞU YERE GERİ DÖNDÜ

Öte yandan Zübeyde Hanım büstü de ait olduğu yere dönerken alkışlar eşliğinde açılışı gerçekleştirildi.

1500 METREKARE ALANA SAHİP

Süleymanpaşa İlçesi Ortacami Mahallesi’nde yıkılan eski Türk Telekom binası alanında bulunan Tarihi Depo Binası çevresinde yapılan, 1.500 metrekare yeşil alana sahip olan  ÖPA – 1 Projesi Zübeyde Hanım Parkı’nda 320 metrekare yeşil alanı kapsayan oturma alanı ve 750 metrekare kaldırım düzenlemesi yapıldı.

Projede ayrıca yeşil alanlarda bölgenin iklim şartlarına uygun ağaç, çalı ve çim alanlar bulunuyor. Çocuk oyun alanları, doğal taşlar ile yapılmış şelaleler ve doğal taşlar ile park alanında doğal bir ortam da sağlanmış oldu.

Ahmet Gürakar /TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam