KADINLAR “KADIN VE TOPLUM” PANELİNE YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

27 Temmuz 2024 - 06:08

KADINLAR “KADIN VE TOPLUM” PANELİNE YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

reklam
KADINLAR “KADIN VE TOPLUM” PANELİNE YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ
Son Güncelleme :

06 Mart 2022 - 13:11

144 views
reklam -->

29 Ekim Kadınları Derneği ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında “Kadın ve Toplum” paneli gerçekleştirilirken salon tıklım tıklım doldu..

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası’nda Av. Delal Dağ’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde, Av. Şenal Sarıhan, Gazeteci Zeynep Gürcanlı, ve Doç. Dr. Gamze Varol konuşmacı olarak yer aldı.  Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği panelde hukukta kadının yeri, kadına yönelik şiddetle mücadele ve kadın sağlığı konularında katılımcılara bilgi verildi ve katılımcıların soruları yanıtlandı.

EŞER: “BUGÜN ELDE ETTİĞİMİZ KAZANIMLAR ÖRGÜTLÜ MÜCADELEMİZİN ESERİDİR”

Panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren 29 Ekim Kadınları Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Seval Eşer kadınlar olarak örgütlü mücadelenin önemini bildiklerini ve mücadeleye devam edeceklerinin altını çizerken; “Gelişmiş toplumlarda insanlar yaşadıkları çağın sorunlarıyla mücadele ederken bu sorunlarını bireysel olarak çözme noktasında zorlandıklarında bir araya gelerek çözmeye çalışmışlardır. İnsanların çeşitli amaçlarla bir araya gelerek yarattığı kurumlar, siyasi partiler, sendikalar, dernekler ve birçok platformlar kollektif bir iradenin şekillenmesini sağlar. Maalesef ülkemizde sivil örgütlenmelere daima ihtiyatla yaklaşılmış, zaman zaman muhtemel sorun odakları olarak görülmüşlerdir. Bizler gücümüzün farkına varmalıyız. Bugün Türkiye’de kadınları ilgilendiren her konuyu derinliğine tartışan, çözümler üreten kadın örgütlerinin en az yarım milyon kadını seferber ettiğini söyleyebiliriz. Biz kadınlar olarak bugün elde ettiğimiz kazanımlar örgütlü mücadelemizin eseridir, bir amaca ancak örgütlü mücadeleyle ulaşılır. Kadınlar artık gerçeği görüyor. Bu gidişe dur diyebilmenin, kadının kadına güvenmesi ve dayanışması ile başarılı olacağının bilincindeyiz.” şeklinde konuştu.

Panelde bir konuşma gerçekleştiren Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, emek ve özveri ile dünyayı daha yaşanılabilir bir hale getiren kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladığını belirtti.

ALBAYRAK: “KADINLARA EŞİT, ADİL VE HAKKANİYETLİ KOŞULLARDA DAHA FAZLA ALAN AÇILMALIDIR”

Kürsüye gelerek bir konuşma gerçekleştiren Başkan Kadir Albayrak ise, “Ülkemizin daha da gelişmesi ve kalkınması için kadınlarımızın her alanda daha etkin olabilmelerinin yolu açılmalıdır. Demokratik temsilde, çalışma hayatı ve istihdamda eşit, adil ve hakkaniyetli koşullarda kadınlara daha fazla imkân sağlanmalıdır. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak adalet ve eşitliği temel alan bir anlayışla, her şeyin en iyisine layık olan kadınlarımız için çalışmaya ve emekçi kadınlarımızı desteklemeye devam edeceğiz. Etkinliğimize konuşmacı olarak katılan ve birbirinden değerli bilgileri bizlerle paylaşan Av. Şenal Sarıhan’a Gazeteci Zeynep Gürcanlı’ya Prof. Dr. Gamze Varol’a ve Av. Delal Dağ’a teşekkür ediyor, tüm kadınlarımıza daha güzel, daha yaşanılır bir dünya diliyorum.” dedi.  

TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam