MEMLEKET PARTİSİ PM ÜYESİ AYHAN DURAN’DAN KADINLAR GÜNÜ KUTLAMASI - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

27 Temmuz 2024 - 03:25

MEMLEKET PARTİSİ PM ÜYESİ AYHAN DURAN’DAN KADINLAR GÜNÜ KUTLAMASI

reklam
MEMLEKET PARTİSİ PM ÜYESİ AYHAN DURAN’DAN KADINLAR GÜNÜ KUTLAMASI
Son Güncelleme :

05 Mart 2022 - 14:20

207 views
reklam -->

Memleket Partisi Parti Meclisi Üyesi Ayhan Duran, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün özel bir gün olarak kutlanmasının yanı sıra eşitlikçi sisteme geçilmesi ve kadının toplumda daha fazla söz sahibi olmasının gerektiğinin altını çizen Memleket Partisi Parti Meclisi Üyesi Ayhan Duran; “Hayatın her alanında büyük özveriyle çalışan ve var olan kadınlarımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Bizleri biz yapan en yüce varlıklar kadınlardır. Kadın, toplumun en etkili, yönlendirici, birleştirici ve koruyucu unsurudur. Kadının ilerlemesi sosyal adaletin bir şartı olmakla birlikte sadece bir kadın sorunu değildir. Bu konu, sürdürülebilir, adil ve kalkınmış bir toplumu inşa etmenin tek yolu olup, politik, sosyal, ekonomik, kültürel ve çevresel güvenliği başarmanın da ön koşuludur. Demokratik, ileri bir toplum için, kadınların güçlendirilmeleri, etkinlik alanlarının genişletilmesi, eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk vb. alanlarda eşit fırsat ve olanaklardan faydalanabiliyor olmaları dolayısı ile büyük önem taşımaktadır. Bu vesileyle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum.” İfadelerini kullandı.

AYHAN DURAN’I TANIYALIM

1966 Çerkezköy / Tekirdağ’da doğmuştur. İlk ve ortaöğrenimini Çerkezköy’de, liseyi Çorlu’da bitirmiştir. Yüksek öğrenimine Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi İktisat bölümünde devam etmiş, bu süreçte tekstil fabrikasında işçi ve İşyeri Baş Temsilci Yardımcısı olarak görev yapmıştır.

Örgütlü siyasi hayatına 6 Eylül 1987 yılında yapılan Anayasa Referandumu ile başlamıştır. 29 Kasım 1987 Genel Seçimleri ve 1989 Yerel Seçimleri’nde SHP çatısı altında aktif görev almıştır. 1992 yılında SHP çatısından ayrılarak siyasi hayatındaki en büyük idolü olan büyük devlet adamı Bülent ECEVİT’ in Genel Başkanı olduğu DSP çatısı altında siyasi hayatına devam etmiştir. Çerkezköy İlçe Yönetim Kurulu Üyesi ve İlçe sekreteri olarak görev yapmıştır. 18 Nisan 1999 Genel ve Yerel Seçimleri’nde Tekirdağ İl Genel Meclisi Üyesi olarak seçilmiş, 3 dönem Daimi Encümen Üyesi olarak görev yapmıştır. 2014 yılında CHP’de aktif siyasete geri dönmüştür. 2015 yılında CHP çatısı altında 26. Dönem Milletvekili Aday Adayı olarak ön seçime girmiştir. 2018 – 2019 döneminde ise, CHP İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev almıştır.

Çerkezköy Belediye Spor Kulübü, Çerkezköy Balkan Türkleri Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği başta olmak üzere bir çok sivil toplum kuruluşlarında görev almış ve almaya devam etmektedir. 2018 yılında Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası organ seçimleri sonucunda Meclis Üyesi olarak görev yapmaktadır.

Vending, toptan gıda, makine ithalatı gibi farklı alanlarda faaliyet gösteren aile şirketlerinde iş hayatını sürdürmekte olan Ayhan Duran; evli 2 kız ve 1 erkek çocuk babasıdır.

TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam