İYİ PARTİLİ HAMŞIOĞLU SMA HASTALARI VE AİLELERİNİN SESİ OLDU - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

20 Mayıs 2024 - 12:05

İYİ PARTİLİ HAMŞIOĞLU SMA HASTALARI VE AİLELERİNİN SESİ OLDU

reklam
İYİ PARTİLİ HAMŞIOĞLU SMA HASTALARI VE AİLELERİNİN SESİ OLDU
Son Güncelleme :

21 Şubat 2024 - 8:00

260 views
reklam -->

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Selcan Hamşıoğlu“Sağlıkla İlgili Bazı Konularda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ” 2. bölümde yaptığı konuşmada SMA hastaları ve ailelerinin sesi oldu.

“BU ÇOCUKLAR NEDEN İYİLEŞEMİYORLAR?”

TBMM Kürsüsü’nde birçok sorunu dile getiren Hamşıoğlu, Askeri hastanelerin harp cerrahisinin gerekliliğini, asıl ihtiyacı uzman ve branş doktorları olan devasa şehir hastanelerini, İlaç krizini ve Yurtdışı hayali kurmak zorunda bırakılan Tıp Fakültesi öğrencilerini hatırlattı. Seçim bölgesi Tekirdağ Şehir hastanesi yoğun bakımı kapasitesinin yetersiz olduğunu ifade eden Hamşıoğlu, Şarköy ilçesinde her bir tahlil için ayrı bir ilçeye gitmek durumunda kalan hastaların mağduriyetinin giderilmesini talep etti.

“Türkiye SMA tedavisini karşılayan ülkeler” listesinde olduğunu belirten Sayın Bakan’a ve bürokratlarına soruyorum: Öyleyse bu çocuklar neden iyileşemiyorlar?

Tekirdağ’lı SMA Hastası Yağız Batu Demirtaş ve Güney Elmacı için yardım kampanyasına her fırsatta katkı sağlayan ve gündeme getiren Hamşıoğlu, geçtiğimiz aylarda İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in de çağrısı sonucu kampanyanın yüzde 50 üzerine çıktığını fakat valilik izninin bitmesine az bir zaman kaldığını hatırlattı.

SMA hastası çocukların ve ailelerinin çaresizliklerini belirten Hamşıoğlu,Ülkemizde aynı durumda olan yüzlerce SMA hastası çocuğumuz olduğunu ve bu hastalığın her geçen dakika çocuğun ömründen çaldığını üzülerek ifade etti.

“BU AİLELERİ KAPI KAPI BAĞIŞ TOPLAMAK DURUMUNDA BIRAKANLAR HİÇ Mİ UTANMIYORLAR?”

Çocuklarının yaşaması için ailelerin kampanya üstüne kampanya yapmak durumunda kaldıklarını ve çocuklarına harcamak zorunda oldukları mesai dolayısıyla işlerinden atıldıklarını belirten HAMŞIOĞLU Çocuğu gözünün önünde her gün biraz daha eriyen annenin yüzüne bakabilme gücünü kendimde bulamadım, O bağışı toplanmasını sağlayamadığım için utandımifadelerine yer verdi. Türkiye’deki ekonomik çöküş yüzünden, dolar kuruna bağlı olarak toplanan paranın da eridiğini ve sonuç olarak beş yıl önce olsa şu ana kadar toplanan bu parayla üç çocuğun tedavi edilebileceğini vurguladı.

TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam