İŞKUR TEKİRDAĞ’DAKİ İŞGÜCÜ PİYASASINI ARAŞTIRACAK - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

27 Temmuz 2024 - 09:27

İŞKUR TEKİRDAĞ’DAKİ İŞGÜCÜ PİYASASINI ARAŞTIRACAK

reklam
İŞKUR TEKİRDAĞ’DAKİ İŞGÜCÜ PİYASASINI ARAŞTIRACAK
Son Güncelleme :

17 Nisan 2022 - 7:05

230 views
reklam -->

Türkiye İş Kurumu 4 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ve İŞKUR Stratejik Planı gereği her yıl yerel düzeyde yılda en az bir defa gerçekleştirdiği İşgücü Piyasası Araştırması’nı Tekirdağ’da yapacak.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İŞKUR Tekirdağ İl Müdürü Yaşar Esen; “Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Çerkezköy ve Çorlu Hizmet Merkezleri’nde görevli olan İş ve Meslek Danışmanlarınca, 18 Nisan – 27 Mayıs 2022 tarihleri arasında, 1.950 işyerinde yüz yüze işyeri ziyareti yöntemi şeklinde ve/veya online iletişim (çevrimiçi toplantı, e-posta gönderilmesi vb. gibi) yöntemişeklinde işyerleri ile iletişime geçilerek, Tekirdağ’daki işgücü piyasası araştırması yapılacak” dedi.

İSTATİSTİKİ BİLGİLER BİRÇOK HİZMETE VERİ OLUŞTURACAK

Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nce yapılacak İşgücü Piyasası Araştırması ile elde edilen bilgilerin sadece istatistiki raporlamalarda kullanılacağının bilgisini veren Esen; “Araştırma sonuçları, İŞKUR tarafından, ulusal ve yerel düzeyde sunulan birçok hizmete girdi sağlayacak; araştırma kapsamında tespit edilen açık iş, temininde güçlük çekilen meslekler ile gelecek dönemde ihtiyaç duyulacak mesleklere ilişkin veriler, Yıllık İşgücü Eğitim Planı hazırlanırken dikkate alınacak. Ayrıca, İşgücü Piyasası Araştırması ile işverenlerle işbirliğinin güçlü bir şekilde devam etmesi ve işveren taleplerinin doğru tespit edilmesi amaçlanmaktadır” diye belirtti.

TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam