İŞ ARAYANLAR DİKKAT! İŞKUR’DAN İŞE GİRİŞ TAKTİKLERİ - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

27 Temmuz 2024 - 06:39

İŞ ARAYANLAR DİKKAT! İŞKUR’DAN İŞE GİRİŞ TAKTİKLERİ

reklam
İŞ ARAYANLAR DİKKAT! İŞKUR’DAN İŞE GİRİŞ TAKTİKLERİ
Son Güncelleme :

15 Aralık 2021 - 10:42

145 views
reklam -->

Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, işsizlikle mücadele kapsamında çalışmayan bireyleri işe yönlendirmeden önce iş görüşmesinde yapılacaklar ile ilgili eğitim verdiğini açıkladı.

İşsizlerin özgüvenini yükseltmeyi, iş arama sürecini kolaylaştırmayı, iş arama sürecinde yapılan küçük hataların önüne geçmeyi ve gelecek planlamada yardımcı olmayı hedefleyen Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü,  İŞ KULÜBÜ projesini Tekirdağ’da 3 yıldır uyguladığını belirtti.

İŞE GİREBİLMEK İÇİN NELER YAPILMASI GEREKTİĞİNİ ÖĞRETİYORLAR

“Bu Kulüpte İş Var” sloganıyla ücretsiz olarak düzenlenen programlarda katılımcıların “Nasıl iş aramalıyım?”, “İş başvurum neden reddedildi?”, “Mülakatta nelere dikkat etmeliyim?” gibi sorulara cevap bulması sağlanmaya çalışılarak vatandaşlara iş başvurusu yaparken nelere dikkat etmeleri gerektiklerinin bilgisi verildiğini açıklayan İŞKUR yetkilileri, İş kulüplerinde; çalışmak isteyen herkese göre bir iş bulunduğu, işe girebilmek için neler yapılması gerektiği, tecrübe sahibi olunmadan da iş bulunabileceği, hangi yollarla iş aranabileceği, iyi bir özgeçmişin nasıl hazırlanacağı, iş görüşmelerinde nasıl davranılması gerektiği ve işe kabul edilmeleri için küçük ama önemli detaylar anlatıldığını ifade etti.

TEORİK BİLGİNİN YANI SIRA UZMANLARLA PRATİK YAPILIYOR

Kurum, İş Kulübü faaliyetlerinde katılımcıların beceri, yetenek ve ilgilerini keşfetmeleri sağlandığını, iş arama kanalları ve iş gücü piyasası hakkında detaylı bilgiler verildiğini, etkili özgeçmiş hazırlamayı ve bir iş görüşmesinde nasıl davranılması gerektiğinin pratik çalışmalar ile öğretildiğini böylece katılımcılar iş arama sürecini daha etkin ve daha özgüvenli bir şekilde yönettiğine dikkat çekti.

TÜM ÇALIŞMALAR ÜCRETSİZ

Tekirdağ İŞKUR İş Kulübü Lideri Özge Şimşek, İŞKUR’un iş arayanlara yönelik hizmetlerinin ücretsiz olduğunu ve ihtiyacı olan herkesin gruplar halinde İş Kulübü eğitimlerine katılabileceğini belirtirken Tekirdağ’da, iş sahibi olmak isteyenlerin eğitim alabileceği, konusunda uzman danışmanlar ile birebir görüşebileceği İş Kulübüne, İŞKUR’un resmi internet sitesi (www.iskur.gov.tr) üzerinden başvuru yapanlara, online iş kulübü eğitimleri alabileceğinin altını çizdi.

TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam