EMNİYET UYARDI ÇOCUKLARIN YÜZDE 35’İNDE BAĞIMLILIK YAPIYOR! - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

9 Mayıs 2024 - 21:18

EMNİYET UYARDI ÇOCUKLARIN YÜZDE 35’İNDE BAĞIMLILIK YAPIYOR!

reklam
EMNİYET UYARDI ÇOCUKLARIN YÜZDE 35’İNDE BAĞIMLILIK YAPIYOR!
Son Güncelleme :

30 Mart 2024 - 9:21

141 views
reklam -->

Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ebeveynleri çocukların dijital oyunlara bağımlılığı hakkında uyardı

Yapılan açıklamada “Ülkemizdeki ortaokul ve lise öğrencilerinin dijital oyun oynama alışkanlıklarına yönelik yapılan araştırmaya göre bağımlılık riskinin %35 civarında olduğu görülüyor. Yaygın olarak kullanılmakta olan çevrim içi oyun mecraları çocuklara eğlenceli bir sosyal ortam sunarken; siber zorbalık, dolandırıcılık, müstehcenlik ve kişisel veri ihlali gibi güvenlik risklerini de bünyesinde barındırıyor.” denildi.

SİBERAY tarafından yapılan uyarıda dijital oyun mecralarında çocukların güvende olması için anne-babaların dikkat etmesi gereken başlıca hususlar şu şekilde belirtildi:

AİLELERİN DİKKAT ETMESİ GEREKENLER!

*Dijital oyunların çocukların yaşına uygun olup olmadığı ile ilgili derecelendirme sistemlerinden (ESRB, PEGI) kontrol edilmeli.

*Çevrim içi sohbete olanak sağlayan oyunlarda tanımadığı kişilerle konuşmamaları ve kişisel bilgilerini paylaşmamaları gerektiği çocuklara sebepleri ile açıklanmalı.

*Satın alma veya indirme işlemleri resmi mağazalardan gerçekleştirilmeli. Lisansız (crack vs) yazılımlardan uzak durulmalı.

*Oyun konsolu, tablet gibi akıllı cihazlarda bulunan ebeveyn kontrol araçları etkin olarak kullanılmalı.

TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam