DOĞALGAZDA TEKİRDAĞ’A ÖZEL EKSTRA ZAMLI TARİFE! - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

27 Temmuz 2024 - 06:30

DOĞALGAZDA TEKİRDAĞ’A ÖZEL EKSTRA ZAMLI TARİFE!

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulan torba yasa teklifinde yer alan ve milyonlarca kullanıcıyı ilgilendiren doğalgaz maddesi gündeme bomba gibi düştü. Eğer yasa meclisten geçerse Tekirdağ’ın da içinde bulunduğu deniz kıyısında olan ılıman iklimli şehirler doğalgazı daha pahalıya kullanacak!

reklam
DOĞALGAZDA TEKİRDAĞ’A ÖZEL EKSTRA ZAMLI TARİFE!
Son Güncelleme :

09 Ocak 2022 - 15:56

136 views
reklam -->

2022 yılına konutlarda %25, sanayide %50 zam ile giren Türkiye’de birçok şeye %100’ün de üzerinde zam gelirken zamların ardı arkasının kesilmeyeceğinin sinyalleri geldi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan Bütçe Komisyonu’na sunulan torba yasa teklifinde “BOTAŞ tarafından bakanlık görüşleri alınmak kaydı ile bölgesel ve iklimsel koşullar dikkate alınarak il veya bölge bazında kademeli doğal gaz satış fiyatı uygulanabilecek.” maddesinin de yer alması tepki topladı.

ELEKTRİKTE OLDUĞU GİBİ LİMİT ÜZERİ YÜKSEK TARİFE UYGULANACAK

İlgili maddeye göre BOTAŞ, elektrikte olduğu gibi (150 kwh’a kadar 1.37 TL/ kWh, aylık tüketimlerin 150 kWh’in üstündeki kısmı için ise 2.06 TL/ kWh) belli bir kullanım üzerindeki kullanımlar için çok daha yüksek bedel alabilecek.

TEKİRDAĞLI YA ÜŞÜYECEK YA DA AY SONUNU ZOR GETİRECEK

Türkiye’nin kıyı illerinden ve ılıman bir iklime sahip illerinden biri olan Tekirdağ’da da eğer yasa meclisten geçerse doğalgaz çok daha pahalı olacak. Tekirdağlılar ya üşüyecek ya da ekstra zamlı doğalgaz faturalarıyla ayın sonunu daha da zor getirecek.

AYNI MİKTAR DOĞALGAZA ERZİNCANLI 300 TEKİRDAĞLI 450 TL ÖDEYEBİLECEK

Eğer bu yasa meclisten geçerse artış oranına bağlı olarak aylık doğalgaz faturası 300 TL olan iki aileden Erzincan’da yaşan 300 TL ödemeye devam ederken Tekirdağ’da yaşayan ekstra zamlı tarife ile 450 TL ödeyebilecek.

Ahmet Gürakar / TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam