DEVA PARTİSİ SEÇİM STARTINI VERDİ - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

14 Mayıs 2024 - 05:50

DEVA PARTİSİ SEÇİM STARTINI VERDİ

reklam
DEVA PARTİSİ SEÇİM STARTINI VERDİ
Son Güncelleme :

23 Ekim 2023 - 8:37

234 views
reklam -->

DEVA Partisi Süleymanpaşa İlçe Teşkilatı düzenlediği birlik kahvaltısı ile seçimin startını verdi.

DEVA Partisi Süleymanpaşa İlçe Başkanı Ozan Varan’ın ev sahipliğinde Tekirdağ Düğün Salonlarında gerçekleşen toplantıya DEVA Partisi Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, DEVA Partisi Tekirdağ İl Başkanı Hasan Berk Çebi, DEVA Partisi İlçe Başkanları, DEVA Partisi İl ve İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşları ve dernek yönetimleri ile partililer katıldı.

OZAN VARAN: “BU ZALİMLİK BİTENE KADAR FİLİSTİNLİ KARDEŞLERİMİZİN SESİ OLACAĞIZ”

DEVA Partisi Süleymanpaşa İlçe Başkanı Ozan Varan’ın açılış konuşması ile başlayan programda Başkan Varan, sözlerine İsrail’in Filistin’de yaptığı katliam ile başlarken; “Vaktiyle zulme ve soykırıma uğramış olanlar gücü kendi eline aldığında atalarının katili olan Nazilerden nasıl daha zalim olduğu ve soykırım yaptığı hepimizin malumudur. DEVA Partisi olarak zulme engel olamıyorsanız onu herkese duyurun şuuru ve bilinciyle hareket ederek bu zalimlik bitene kadar Filistinli kardeşlerimizin sesi olacağımızı bildirmek istiyorum.” dedi.

KURUCU BAŞKAN TÜRÜDÜ’YÜ UNUTMADI

DEVA Partisi Süleymanpaşa Kurucu İlçe Başkanı Şerife Türüdü’yü de unutmayan Başkan Varan, vefatının 2. yılında Şerife Türüdü’yü rahmetle andı.

“HALKIMIZA HİZMET ETMEK GAYESİYLE VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ”

Sözlerine yaklaşan yerel seçimler ile devam eden DEVA Partisi Süleymanpaşa İlçe Başkanı Ozan Varan; “Tüm Tekirdağ teşkilatlarımızın özverili çalışması sayesinde genel seçimler geride bıraktık. Şimdi önümüzde yerel seçimler var. Yıllardır sürdürdüğümüz bu özverili çalışmaları yerel seçimler için de aynı kararlılıkla sürdüreceğiz. Yerelde gücümüzü arttırmak ve halkımıza hizmet etmek gayesiyle var gücümüzle çalışacağız.” dedi.

HASAN BERK ÇEBİ: “ÇOK KIYMETLİ TEŞKİLAT MENSUPLARIMIZLA BU MÜCADELEYİ SÜRDÜRMEKTEN ONUR DUYUYORUM”

DEVA Partisi Süleymanpaşa İlçe Başkanı Ozan Varan’ın ardından DEVA Partisi Tekirdağ İl Başkanı Hasan Berk Çebi kürsüye davet edilirken Başkan Çebi geçmişe dönük yaptığı konuşmasında; “Bizler DEVA Partisi olarak en temel ve vazgeçilmez ilkelerin Türkiye’mize yaşatmak için bundan 3 buçuk yıl önce yola çıktık. Bugün geriye dönüp baktığımda bu mücadelenin bir parçası olmaktan, çok kıymetli teşkilat mensuplarımızla bu mücadeleyi sürdürmekten onur duyuyorum. Bu mücadeleyi başlattığımız zaman bir avuç insan olarak çıktığımız yolda şimdi binlerce DEVA’lı olduk.” dedi.

“ÖNEMLİ BAŞARILARA İMZA ATACAĞIMIZDAN HİÇ ŞÜPHEMİZ YOK”

“Genel seçimler sürecinde 11 ilçemizde DEVA Partisi mensupları olarak çok kıymetli başarılara imza attık. Neticesinde şehrimize kıymetli milletvekilimiz Cem Avşar Bey’i kazandırdık.” diyerek konuşmasına devam eden Başkan Çebi; “Şimdiyse yerel seçimler için kendi adımlarımızla bu mücadeleyi vererek önemli başarılara imza atacağımızdan hiç şüphemiz yok. Bu yolda mücadele veren ve verecek olan tüm yol arkadaşlarıma şimdiden başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Son olarak kürsüye davet edilen DEVA Partisi Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar ise ülke siyasetiyle konuşmasına başlarken yerel seçimler ile ilgili yaptığı analizlerle partililere umut verdi.

 DEVA Partisi Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar yaptığı konuşmada şunları söyledi:

CEM AVŞAR: “TÜRKİYE’DE HER İKİ KİŞİDEN BİRİ DEĞİŞİM DEMİŞ, DEĞİŞİM İSTEMİŞTİR”

“AK Parti siyasetinin ülkemize artık hiçbir fayda sağlamadığı, ülkenin her geçen gün daha da kötüye gittiği, ekonomiden sosyal hayata, eğitime, sağlıktan dış politikaya kadar tüm göstergelerin kötüye gittiği durumda biz başta sayın genel başkanımız olmak üzere hep beraber DEVA Partisi’ni kurduk. Genel seçimden önce kendi logomuzla, kendi adaylarımızla seçimlere gireceğimizi ilan etmiştik. Süreç bize o şekilde gelmedi. Heyetler bir araya gelerek toplamda 18 milletvekilinin seçileceğine yönelik bir çalışma yapıldı. Bu çalışma altında tek listeyle girilmesi halinde daha fazla milletvekilinin çıkarılacağı araştırmalarda ortaya çıktı. Birlikte beraberlikte fayda var deyip seçime girdik. Sonuç olarak %52’ye %48 gibi bir sonuç çıktı. Tabi AK Parti tarafından yürütülen kirli, çirkin bir seçim kampanyası yapıldı. Bunlar bahanemiz değil ancak sürecin gerçekleriydi. Muhasebe yaptığımızda Türkiye’de her iki kişiden biri değişim demiş, değişim istemiştir.

“DAHA YOLUMUZ ÇOK UZUN YAPACAKLARIMIZ ÇOK”

3 yıllık bir siyasi partiyiz. Daha yolumuz çok uzun yapacaklarımız çok. Hemen ilk dalgada sallanmak, gemiyi terk etmek bize yakışmaz. Genel başkanımız Ali Babacan Türkiye siyasetinde en temiz kalmış isimlerden bir tanesi. Alanlarında uzman, siyasette tertemiz kadrolarımız var. Yaptığımız birçok çalışmamız var. Ülkede hakikat siyaseti yapan, gerçek muhalefet anlayışını ortaya koyan nadir siyasi hareketlerdeniz. Ülke genelinde yaygın ve her kesimi temsil eden nadir bir siyasi yelpazedeyiz. Bütün bunlar bizim varlarımız. Önümüzdeki süreci yürümek için bu varlar bize yeter.

“TEKİRDAĞ’IN HER BİR TARAFINDA ÇALIŞMALARA BAŞLAMAMIZ LAZIM”

Bildiğiniz üzere sayın genel başkanımız tüzük değişikliği kongresinde 81 il ve 922 ilçede seçime DEVA Partisi olarak kendi adaylarımızla gireceğimizi ve bu anlayışla çalışmalara başlayacağımızı açıkladı. Bugün Türkiye çapında adaylıklarla alakalı komisyonlar kuruldu ve bu komisyonlar değerlendirme süreçlerine başladı. Bizler de bir an önce Tekirdağ’ın her bir tarafında çalışmalara başlamamız lazım.

“ÖNEMLİ OLAN ARKANIZDA YÜRÜYENLERİN SİZE OLAN İNANCI VE BAŞARIYA OLAN AÇLIĞINIZDIR”

Teşkilatlarımızla beraber seçim farkındalığı oluşturacak ve üyelerimizi harekete geçirecek organizasyonlar yapacağız. Daha sonrasında muhtemel adayları belirleme sürecine gireceğiz. Bu adaylar hem bizim içimizden çıkacak hem de dışarıdan partimize teveccüh gösteren aday arkadaşlarımız olacak. Daha sonrasında adaylarla alakalı ön görüşmelerimizi ve toplantılarımızı yapıp kendi iç istişare mekanizmamızı geliştirmemiz lazım. Yerel sorunlarımızın, Tekirdağımızın ilçe ilçe, mahalle mahalle, sokak sokak, yerel sorunları neyse onların fotoğrafıyla beraber genel merkez politikalarını da birleştirerek adayımızın seçim propaganda sürecinin alt zeminin hazırlayacağız. Daha sonra adaylarımız netleşecek ve yerel temsilcilerimizin, basın mensuplarımızın önüne çıkacaklar. Kamuoyuna kendilerini tanıtıp yol haritalarını Tekirdağlı vatandaşlarımıza anlatacaklar. Sonrası hepimizin bildiği iş. Kapı kapı gezecek, sokak sokak gidecek mahalle mahalle vatandaşlardan oy isteyeceğiz. Siyaset iddia işidir. Ne oy aldığınız önemli değil. Önemli olan göstermiş olduğunuz iddia, arkanızda yürüyenlerin size olan inancı ve başarıya olan açlığınızdır. Sizleri, partimizi, bizleri hedefimize taşıyacak olan budur. Yolunuz açık olsun, yolumuz açık olsun. Ya başaracağız ya başaracağız!”

Konuşmaların ardından kahvaltıya geçilirken DEVA Partisi Süleymanpaşa Teşkilatı tarafından gerçekleştirilen organizasyon istişarelerle sona erdi.

Özlem Gürakar

GÜVEN TEKİRDAĞ GAZETESİ – TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam