CUMHURİYETİMİZİN 99. YILI KUTLAMALARI ÇELENK TÖRENİ İLE BAŞLADI - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

27 Temmuz 2024 - 06:35

CUMHURİYETİMİZİN 99. YILI KUTLAMALARI ÇELENK TÖRENİ İLE BAŞLADI

reklam
CUMHURİYETİMİZİN 99. YILI KUTLAMALARI ÇELENK TÖRENİ İLE BAŞLADI
Son Güncelleme :

28 Ekim 2022 - 13:06

220 views
reklam -->

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 99. yılı törenleri Tekirdağ Tarihi Valilik Binası önünde düzenlenen çelenk töreni ile başladı.

Tekirdağ Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın anıta çelenk sunması ile başlayan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tören saygı duruşumu ve İstiklal Marşımızın okunması ile devam ederken törene Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şahin Yenilmez, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Cumhuriyet Başsavcısı Soner Gül, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, Baro Başkanı Av. Egemen Gürcün, il protokolü, siyasi parti temsilcileri, STK’lar, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

VALİ YILDIRIM: “BÜYÜK TÜRK MİLLETİ’NİN CUMHURİYET BAYRAMI KUTLU OLSUN”

Törende Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım şeref defterini imzalarken yaptığı konuşmada;  “Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Atatürk; Kurtuluş Savaşı’na önderlik ederek Cumhuriyetimizin kurulmasını sağladınız. Türk Milleti’nin bağımsız olduğunu ve egemenliğin Türk Milleti’ne ait olduğunu tüm dünyaya kabul ettirdiniz. Yaptığınız devrimler ve verdiğiniz mücadele ile modern Türkiye Cumhuriyeti’nin temelini oluşturdunuz. Bir asra yaklaşan Cumhuriyetimizin kazanımları sayesinde günümüzde Türkiye Cumhuriyeti her alanda yükselmekte, her geçen gün gelişmekte, kalkınmakta ve güçlenmektedir. Bölgesel ve küresel bir güç olan Türkiye Cumhuriyeti, dünyada her geçen gün daha fazla söz sahibi olmaktadır. Cumhuriyetimizin görkemli başarılarıyla övünüyor, emanetinize kararlılıkla sahip çıkıyor, kazanımlarımızı yeni hamlelerle daha da yukarılara taşımak için inanç ve azimle çalışıyoruz. 99. kuruluş yıldönümünde yüce hatıranızı yad ederken, bu vatan uğrunda mücadele eden tüm Şehit ve Gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Büyük Türk Milleti’nin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.” ifadelerini kullandı.

Resmi çelenk töreninin ardından siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, dernek ve odaların kendi çelenklerini anıta sunmasıyla tören sona erdi.

Özlem Gürakar

GÜVEN TEKİRDAĞ GAZETESİ – TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam