CUMHURİYET HALK PARTİSİ 99. YAŞINI KUTLADI - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

27 Temmuz 2024 - 06:23

CUMHURİYET HALK PARTİSİ 99. YAŞINI KUTLADI

reklam
CUMHURİYET HALK PARTİSİ 99. YAŞINI KUTLADI
Son Güncelleme :

09 Eylül 2022 - 12:55

180 views
reklam -->

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 9 Eylül 1923 tarihinde siyasi faaliyetlerine başlayan Cumhuriyet Halk Partisi, 99. yıldönümü sene-i devriyesinde Atatürk Anıtı’na çelek sundu.

TEKİRDAĞLILAR CHP’YE SAHİP ÇIKTI

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak ve CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer’in telgraf gönderdiği çelek törenine; CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, CHP Tekirdağ İl Başkanı Zeynel Şener Saygın, CHP Süleymanpaşa İlçe Başkanı Aycan Gündüz, CHP Tekirdağ İl Kadın Kolları Başkanı Nurten Yontar, CHP Süleymanpaşa Kadın Kolları Başkanı Tülay Çıtak Başbuğ, belediye meclis üyeleri, il ve ilçe örgütleri ile vatandaşlar katıldı.

Anıta çelenk sunulması ile başlayan törende açılış konuşmasını CHP Tekirdağ İl Başkanı Şener Zeynel Saygın gerçekleştirdi.

Başkan Saygın konuşmasında şunları söyledi:

SAYGIN: “CUMHURİYET HALK PARTİSİ’NİN 99. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNÜ MUTLULUKLA, COŞKUYLA VE GURURLA KUTLUYORUZ”

 “Bugün, tüm ülkede, ülkemizi ve milletimizi çağdaş ülkeler düzeyine çıkarmayı kendine hedef seçmiş olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin 99. Kuruluş yıl dönümünü ve güzel İzmir’imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yıl dönümünü mutlulukla, coşkuyla ve gururla kutluyoruz. Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Halk Fırkası” adı ile kurduğu partimiz, Padişahlığa karşı Cumhuriyet rejimini, Hanedanlığa karşı Halkçılığı, Ümmetçiliğe karşı Milliyetçiliği, Dinin belirli bir zümre ve kişilerin çıkarları için kullanılmasına karşı Laikliği ilke olarak benimsemiş ve 1934 yılında Türkiye Cumhuriyeti’nin Banisi Yüce Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde bu dört ilkeye, Devletçilik ve Devrimcilik ilkeleri de eklenmiştir. Bu altı ilke parti amblemimizde altı ok ile sembolize edilmiştir.

“DOĞUM GÜNÜMÜZ HEPİMİZE TÜRK MİLLETİ’NE KUTLU OLSUN”

Bizler, Büyük Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin üniter yapısının, Parlamenter rejiminin ve Cumhuriyetimizin temel değerlerinin yılmaz bekçileriyiz. Tek adam rejimini sona erdirecek, milletimizi bu cendereden kurtaracak, iktidar olarak aydınlık ufuklara taşıyacak inançlı yürüyüşün, çağdaşlığı benimsemiş olan insanların partisiyiz. Bu inançla iktidara giden kutlu yolda, başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK, dava arkadaşları, Aziz Şehitlerimiz ve ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizi, rahmet ve minnet duygularımızla anıyor, iktidara gelerek yoksulluk ve yolsuzlukları sona erdirecek olan, çağdaş Türkiye idealinin temsilcisi Cumhuriyet Halk Partisinin 99. kuruluş yıldönümünü, Aziz Milletimiz ile birlikte kutluyoruz. Doğum günümüz hepimize Türk Milleti’ne kutlu olsun.”

CHP Tekirdağ İl Başkanı Şener Zeynel Saygın’ın konuşmasının ardından parti adına basın açıklamasını CHP Süleymanpaşa İlçe Başkanı Aycan Gündüz yaptı.

Gündüz açıklamasında şunları söyledi:

“TARİHİ SORUMLULUĞUNU TAŞIYORUZ”

“Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, 9 Eylül 1923 tarihinde siyasi faaliyetlerine başlayan Cumhuriyet Halk Partisi, ülkemizin kuruluş mayasını oluşturan ve genç Cumhuriyet’i demokrasiye hazırlayan bir partidir. Saraya karşı milletin kayıtsız şartsız egemenliğinin iradesini esas alan Cumhuriyetimizi yeniden ortak bir değer haline getirmek, demokrasi ile taçlandırmak bugün her şeyden daha öncelikli bir görevdir. CHP olarak, demokratik ve müreffeh geleceği halkımızla birlikte inşa etme ve toplumsal barışı tesis etmenin tarihi sorumluluğunu taşıyoruz. Cumhuriyetimizin yüz yıla yaklaşan tarihinin son yılları maalesef büyük bir yıkıma yol açan Tek Adam Rejiminin talan düzeni ile geçmiştir. Ancak umutsuzluğa yer yok! Talan ve tek adam rejiminin ülkemizi sürüklediği bu çok yönlü buhrandan güçlendirilmiş parlamenter sistemi kurarak, Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırarak, egemenliği tekrar kayıtsız şartsız millete devrederek, hukukun üstünlüğüne dayalı hukuk devletini kurarak ve hepimizin birlikte zenginleşeceği üretim ekonomisini ve sosyal devleti inşa ederek çıkacağız. Tüm hakları yok eden ve toplumu ayrıştırarak kutuplaştıran bugünün iktidarının yıkıcı siyasi anlayışının yerine kamu yararını gözeten, toplumsal barışı güvence altına alacak aydınlık bir geleceği el birliği ile kuracağız. Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracak, hak temelli bir kalkınma hamlesi ile herkesin zenginleştiği ve refaha kavuştuğu, güvenceli ve insan onuruna yakışır bir geleceği kuracak tarihsel mirasa, birikime, gelecek vizyonu ve siyasi iradeye de sahiptir. Cumhuriyet Halk Partisi, 99. Kuruluş Yıl Dönümünde yine halkımızın umut kaynağı olmanın getirdiği onurlu sorumluluğun bilincindedir. İkinci yüzyılına giren Cumhuriyetimiz, milletin iradesi ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin gelecek vizyonu ile yeniden dünyanın saygın bir ülkesi haline gelecektir. Sorumluluğumuz büyük. Kararlıyız. Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti, yine onun eseri olan Cumhuriyet Halk Partisi tarafından yüceltilerek yoluna devam edecektir. Kuruluş Yıl Dönümümüz kutlu olsun.”

KUTLAMA PROGRAMI GÜN BOYU ETKİNLİKLER İLE DEVAM EDECEK

Basın açıklamasının ardından program sona ererken etkinliklerin CHP Tekirdağ İl Binası’nda süreceği, saat 17.45’te film gösterimi, saat 18.30’da E. Tümgeneral ve Yazar Ahmet Yavuz’un kurtuluş konulu konferansı ve saat 20.00’de kokteyl ile devam edeceği açıklandı.

Özlem Gürakar / TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam