BANKA KREDİSİNE BAŞVURDU TELEFONLA DOLANDIRILDI - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

27 Temmuz 2024 - 11:37

BANKA KREDİSİNE BAŞVURDU TELEFONLA DOLANDIRILDI

reklam
BANKA KREDİSİNE BAŞVURDU TELEFONLA DOLANDIRILDI
Son Güncelleme :

10 Mayıs 2022 - 5:34

122 views
reklam -->

Tekirdağ’ın Saray ilçesinde internet aracılığı ile bir bankaya 10 bin TL kredi başvurusunda bulunan U.B. isimli vatandaş telefon dolandırıcılarının hedefi oldu.

T.C VE KREDİ BİLGİLERİNİ SÖYLEYİP KANDIRDILAR

Kredi başvurusunun onaylanmasının ardından özel bir telefon numarasından aranan U.B. ‘ye kendisini banka kredi servisi çalışanı olarak tanıtan F.M. vatandaşın T.C. kimlik numarasını ve başvurduğu kredi miktarını söyleyerek kredisini dilerse 30 bin TL’ye yükseltebileceğini söyledi.

9490 TL DOLANDIRILDI

T.C. kimlik numarası ve kredi bilgilerinin söylenmesi ile telefondaki kişiye güvenen U.B. adlı vatandaş  kredisini 30 bin TL’ye çıkarılmasını onaylarken telefonuna gelen bildirimleri de onayladı. Bildirimlerin onaylanmasının ardından banka hesabından başka bir bankaya 4.990 ve 4.500 TL para transferi yapıldığını tespit eden vatandaş soluğu Saray Yenimahalle Polis Merkez Amirliği’nde aldı.

Kendisini arayan numaraya defalarca ulaşmaya çalışan U.B. polis merkezinde verdiği ifadesinin ardından dolandırıcı F.M. hakkında şikayetçi oldu.

Konuyla ilgili emniyet güçleri çalışmalara başladı.

TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam