AYRANCI: “EK YÜZDE 50 ZAM ŞART OLMUŞTUR!” - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

27 Temmuz 2024 - 07:10

AYRANCI: “EK YÜZDE 50 ZAM ŞART OLMUŞTUR!”

reklam
AYRANCI: “EK YÜZDE 50 ZAM ŞART OLMUŞTUR!”
Son Güncelleme :

13 Haziran 2022 - 4:08

165 views
reklam -->

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu ve Anadolu Eğitim Sendikası Tekirdağ Temsilcisi Mehmet Turan Ayrancı; Mayıs ayı enflasyon oranının açıklanması nedeniyle yaptığı basın açıklamasında, TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranının aylıkları erittiğini, bu nedenle %50 ek zammın ve enflasyon farklarında eşel-mobil sistemine geçilmesinin zorunlu hale geldiğini söyledi.

“ALINAN ARTIŞ DAHA İLK AYDAN ERİMİŞTİR”

Ayrancı yaptığı yazılı açıklamada; “TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, Mayıs ayında enflasyon (TÜFE)  % 2.98 artmıştır. 2022 yılının ilk beş ayındaki (Ocak-Şubat-Mart-Nisan-Mayıs) TÜFE artışı ise kümülatif  % 35.62’dir. Bağımsız araştırma grubu olan ENAGRUP (Enflasyon Araştırma Grubu)’a göre Mayıs ayı enflasyonu  % 5.46’dır.Öğretmen % 28.12 alacaklı kamu görevlileri ve emeklileri 6. Dönem toplu sözleşme gereği Ocak ayında %7.5 artış alırken alınan artış daha ilk aydan erimiş, 5 aylık enflasyon %35,62 olmuş ve %28,12 alacaklı hale gelmiştir. 9/1 derecedeki bir memurun sadece Mayıs ayı kaybı 1819 TL olurken 5 aylık kaybı ise 5420 TL olmuştur.” dedi.

“HİSSEDİLEN ENFLASYONUN ÇOK DAHA FAZLA OLDUĞU HERKES TARAFINDAN BİLİNMEKTEDİR”

Sözlerini verilerin aksine enflasyonun çok daha yüksek düzeyde yaşandığı ve herkes tarafından bilindiğinin altını çizerek noktalayan Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu ve Anadolu Eğitim Sendikası Tekirdağ Temsilcisi Mehmet Turan Ayrancı; “Kaldı ki bu veriler TUİK tarafından açıklanan enflasyon verilerine göre hesaplanmıştır. Markette, pazarda, konutta, ulaşımda, faturada hissedilen enflasyonun çok daha fazla olduğu herkes tarafından bilinmektedir.” ifadelerini kullandı.

TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam