ALİ RIZA ETİ’DEN ZAM AÇIKLAMASI: “GAZA GELMEYELİM” - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

27 Temmuz 2024 - 07:26

ALİ RIZA ETİ’DEN ZAM AÇIKLAMASI: “GAZA GELMEYELİM”

reklam
ALİ RIZA ETİ’DEN ZAM AÇIKLAMASI: “GAZA GELMEYELİM”
Son Güncelleme :

09 Şubat 2022 - 9:35

160 views
reklam -->

Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Rıza Eti, artan tepkiler ve gerçekleştirilen eylemler üzerine sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Ülke genelindeki fiyat artışlarını özellikle de akaryakıt, elektrik ve doğalgaz zamlarını değerlendiren Eti, Kazakistan’da yaşanan olayları örnek vererek vatandaşlardan sakin olmalarını istedi.

Başkan Eti açıklamasında şunları söyledi:

“KAZAKİSTAN’DA PROVASI YAPILAN OLAYLAR ŞİMDİDE TÜRKİYE’DE ZAMLAR BAHANE EDİLEREK HAYATA GEÇİRİLMEYE ÇALIŞILIYOR”

“Sevgili ortaklarım değerli vatandaşlarım bizler her ortamda esnafımızın sıkıntılarını dile getiriyor ve çözüm önerilerimizi ilgili makamlara ve bağlı bulunduğumuz üst kuruluşlara sunuyoruz.  Böylece hükümetimiz nezdinde sorunlarımıza çözüm üretebilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Sizlere naçizane tavsiyem bu zor günlerde sağduyulu olalım ve çok dikkatli olalım. Hepimizin bildiği gibi bir ay önce Kazakistan’da LPG fiyatlarına yapılan zammı gerekçe göstererek ülkeyi talan ettirdiler.  Resmen bir iç savaş çıkardılar. Yüzlerce insan öldü binlerce insan tutuklandı ve hala olaylar devam ediyor.  Kazakistan bu zararı belki de 5 yılda karşılayamaz. Kazakistan’da provası yapılan olaylar şimdide Türkiye’de doğal gaz ve elektriğe yapılan zamları bahane ederek hayata geçirilmeye çalışılıyor. Senaryo aynı Senarist aynı baş roldekiler aynı bir tek figüranlar değişik netice hükümeti devirmek için yaktıracaklar yıktıracaklar ve bunun faturasını yine bu millete ödetecekler. Ne olursunuz dikkatli olalım!

“DEVLET VERGİ TAHSİLATI YAPAMADI GELİRİMİZ AZALDI”

Evet son dört ayda ülkemizde ciddi bir enflasyon yaşandı bazı ürünlerin fiyatları %50 arttı bazı ürünler %150 arttı ve halkımızın alım gücü gerçekten çok azaldı doğal olarak sıkıntılı günler yaşıyoruz.  Hükümet pandemi sürecinde halkımızın maduriyetini gidermek için ülkemizin gücü ve kaynakları oranında destek oldu piyasaları  rahatlatmaya çalıştı ve hala çalışıyor. Mesela olaya bir de şöyle bakmak lazım hepimizin bildiği gibi iki yıldır bir Pandemi yaşanıyor Bir çok işletme ve fabrika ya kapandı yada kapatıldı bu nedenle devletimiz bu işyerlerinden  vergi tahsilatı yapamadı yani gelirimiz azaldı.

“VERGİ TOPLAMAYAN DEVLET ELİNDEKİ KAYNAKLARI MUHTAÇ DURUMDAKİ HALKA DAĞITTI”

Ayrıca varili 40 $ olan petrol 100 $’a çıktı yetmezmiş gibi kur farkıyla iki yıl önce 4 TL olan dolar 13 tle çıktı bu Pandemi sürecinde yaraya tuz basmamak adına  hükümet bu artışları halka yansıtmadı  ÖTV gelirlerinden karşıladı. Yani gelirinden vaz geçti yine geliri azaldı. Bunun yanı sıra pandemi nedeniyle kapatılan işletmelerde çalışan işçilere maaş yardımı yaptı. Küçük esnaflara hibe desteği verdi  düşük faizli kredi imkanları sundu amaç piyasada daralma yaşanarak bir kaos olmasını engellemekti. Yani toplaya bildiği gelirinin bir kısmınıda buralara harcadı bunları hepimiz biliyoruz. Yani iki yıldır gelirinin çoğundan vaz geçen devletimiz toplaya bildiği vergileri ve elindeki kaynaklarıda yine muhtaç durumdaki halkımıza dağıttı.

“ALMANYADA ODA BAŞKANLARINI AÇIKLAMA YAPMAYA ZORLAMIYOR BU SADECE BİZİM GİBİ ÜLKELERDE OLUYOR”

 Bu gün devletimiz dünyada 3.5 dolar (4.3₺ )olan buğdayı piyasaya 2.6 ₺ sattı amaç temel gıda maddesi olan ekmek fiyatlarının yükselmesini sınırlamaktı. Dünyada 1.2€ ile 1.6€ (24₺) arasında olan mazot düne kadar bizde 7₺ idi amaç yatırımcımızın maliyet fiyatlarını kontrol ederek tüketiciye yansımasını engellemekti. Bunun gibi yüzlerce ürüne süspanse uygulanarak pandemi sürecinde vatandaşın daha fazla sıkıntıya düşmemesi için çalışıldı. Ülkemiz petrol yada doğalgaz geliri olan bir ülke değil, kaynaklarımızda sınırlıdır sağlanan bu destekler bir yıl daha devam ettirilse belkide ülkemiz iyice batar bir dahada toparlanmak mümkün olmaya bilirdi  bu nedenle yavaş yavaş normal piyasa fiyatlarına dönmek zorunda kalındı. Evet pahalılık var,  evet alım gücümüz düşük, evet hepimiz sıkıntıdayız ama  bunun sebebi hükümetin yanlış politikaları değilki bu sıkıntılar Almanya ve ABD dahil bütün süper güç dediğimiz ülkrlerdede daha fazlasıyla  Yaşamıyor mesela Almanyada doğalgaza ve elektirğe %64 zam geldi bizde € olarak hesaplansa gelen zam %40 bile yok. Hiç kimse Almanyada vatandaşları sokağa çağırmıyor hiç kimse Almanyada oda başkanlarını açıklama yapmaya zorlamıyor bu sadece bizim gibi ülkelerde oluyor. Sanki halkı kışkırtarak sorun çözülecek.

“DEVLET ELEKTİRİĞİ VE DOĞALGAZI MALİYETİNİN ALTINDA SATIYOR”

Sevgili vatandaşlarım şu an devlet elektriği bizlere maliyetinin yarı fiyatına satıyor. Doğalgazı maliyetinin %30 altında satıyor bu daha ne kadar sürdürülebilir. Ülke daha ne kadar ayakta kalabilir?  bizleri kışkırtanların amacı zaten bu ülke batsın bitsin bir daha da ayağa kalkamazsın. bizler sokağa çıkarsak daha ucuza elektrik mi alacağız?  daha ucuza doğalgaz mı bulacağız?  Aklımızı başımıza toplayalım tahriklere kapılmayalım. çözüm  el ele vererek daha çok çalışarak daha az harcayarak bu işin üstesinden gelmektir kalanı yalan kalanı yıkımdır. Bu aziz millet ne kırizler gördü ne ambargolar gördü ne saldırılara maruz kaldı çok şükür hepsinin üstesinden geldi. Allahın izniyle Yine gelecek.

“HAKKIMIZI ARAYALIM AMA GAZA GELMEYELİM”

Kurtuluş savaşı günlerini  hepimiz biliyoruz  o günlerde pes etmeyen bu işleri başaran milletimiz bu günlerimi aşamayacak? Sakin olalım sabredelim şükredelim hep birlikte  çok kısa bir süre içinde piyasalar yerine oturacak ve bu sıkıntılı günler bitecek Türkiye dünyanın parıl parıl parlayan yıldızı olarak kalkınma ve gelişme yolunda emin adımlarla devam edecektir. 

Hakkımızı arayalım ama gaza gelmeyelim. Kazakistan gibi yada gezi olayları gibi sokaklara dökülüp ülkemizin kaosa sürüklenmesine sebep olmayalım. Yeterki bu senaryoları hazırlayanların değirmenine su taşımayalım.”

Ahmet Gürakar /TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam