YÜZLERCE KADIN ŞİDDETE KARŞI YÜRÜDÜ! - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

27 Temmuz 2024 - 02:43

YÜZLERCE KADIN ŞİDDETE KARŞI YÜRÜDÜ!

reklam
YÜZLERCE KADIN ŞİDDETE KARŞI YÜRÜDÜ!
Son Güncelleme :

26 Kasım 2022 - 7:22

215 views
reklam -->

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla Tekirdağ Kadın Dayanışma Platformu tarafından yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirildi.

Tekira AVM önünden başlayıp Hasan Ali Yücel Meydanı’na kadar süren yürüyüşte kadına şiddete karşı herkes tek ses oldu.

Birçok sivil toplum kuruluşunun destek verdiği yürüyüş sonrası Hasan Ali Yücel Meydanı’nda yapılan basın açıklamasında ise Tekirdağ, kadına şiddete karşı “DUR!” dedi.

Tekirdağ Kadın Dayanışma Platformu adına basın açıklaması gerçekleştiren Eğitim Sen Tekirdağ Kadın Sekreteri Ayça Taşkaya şunları söyledi:

“BEDENİMİZ EMEĞİMİZ VE KİMLİĞİMİZ TAHAKKÜM ALTINA ALINMAYA ÇALIŞILIYOR”

“25 Kasım’da; şiddete, cinsiyetçiliğe, yoksulluğa karşı; eşitlik, adalet ve özgürlük için isyanı büyüterek alanlardayız. 6284 sayılı yasanın hedefe konulması ile eril yargının cezasızlık politikaları kadına yönelik şiddeti, tacizi ve kadın cinayetlerini arttırıyor. 2022 yılında öldürülen kadınların yüzde on yedisi failler hakkında uzaklaştırma kararı olmasına rağmen katledildiler. Bu saldırılarla biz kadınların hayatına kastedilerek, bedenimiz, emeğimiz ve kimliğimiz tahakküm altına alınmaya çalışılıyor. Kadın katillerine iyi hal ve haksız tahrik indirimi için gerekçe bulmaktan geri durulmuyor.

“EMEĞİMİZİ DAHA DA DEĞERSİZLEŞTİRMENİN YOLLARI ARANIYOR”

Ataerkil kapitalizm, yaşamımız ve kazanımlarımıza dönük saldırıları arttırarak muhafazakâr toplumu bedenimiz üzerinden inşa etmek istiyor. Bizleri eve, aileye, kocaya, babaya ait ‘makbul’ kadınlar olmaya, bedenimizi kuluçka makinası, kariyerimizi annelik olarak tanımlamaya çalışıyor. Sosyal destek adı altında kadınlara yapılacak barınma yardımını en az üç çocuk doğurma koşuluna bağlıyor. Bakım sorumluluklarıyla birlikte ev içinde artan iş yükümüz cinsiyetçi iş bölümünü derinleştirirken esnek çalışma modeliyle bizleri düşük ücretlerle güvencesiz, örgütsüz çalıştırmaya mahkum etmenin, emeğimizi daha da değersizleştirmenin yolları aranıyor.

“SUSMUYORUZ, KORKMUYORUZ, İTAAT ETMİYORUZ”

Kimliğimizi yok sayanlara, bizleri erkeğe ve ataerkil sermayeye daha da bağımlı hale getirmek için her türlü krizi fırsata çevirmenin hesabını yapanlara karşı ‘Aileye köle olmayacağız!’ ‘Susmuyoruz, Korkmuyoruz, İtaat Etmiyoruz’”

Özlem Gürakar

GÜVEN TEKİRDAĞ GAZETESİ – TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam