TÜRKAN BEBEK ŞEHİT EDİLİŞİNİN 39. YILINDA TEKİRDAĞ’DA ANILDI - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

27 Temmuz 2024 - 07:26

TÜRKAN BEBEK ŞEHİT EDİLİŞİNİN 39. YILINDA TEKİRDAĞ’DA ANILDI

reklam
TÜRKAN BEBEK ŞEHİT EDİLİŞİNİN 39. YILINDA TEKİRDAĞ’DA ANILDI
Son Güncelleme :

24 Aralık 2023 - 9:28

346 views
reklam -->

Tekirdağ Ülkü Ocakları, 26 Aralık 1984’te adlarının değiştirilmesine karşı protesto eylemi sırasında Bulgar askerleri tarafından kurşuna dizilen, Balkanlarda Türklüğün ve çekilen zulmün simgesi haline gelen Türkan Bebeğin 1.5 yaşında şehit edilişinin 39. yıl dönümünde Türkan Bebek Anıtı önünde anma töreni düzenledi.

Tekirdağ Ülkü Ocakları tarafından organize edilen anma törenine Süleymanpaşa Belediye Başkanı Hüseyin Uzunlar, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Çınar, MHP Tekirdağ İl Başkanı Süleyman Fethi Şirin, Ülkü Ocakları Tekirdağ İl Başkanı Hayrullah Zıvalıoğlu, Süleymanpaşa Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Aybuğa, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

KUR’AN-I KERİM OKUNUP ŞEHİTLERİMİZ İÇİN DUA EDİLDİ

Selanik Meydanı Türkan Bebek anıtı önünde düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlarken Süleymanpaşa İlçe Müftüsü Selami Kayın’ın Kur’an-ı Kerim okuması ve şehitlerimiz için dua edilmesi ile sürdü.

ANITA KARANFİL BIRAKTILAR

Ülkü Ocakları Tekirdağ İl Başkanı Hayrullah Zıvalıoğlu, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Hüseyin Uzunlar ve Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Çınar’ın da konuşma gerçekleştirdiği anma töreninde balkanlarda yaşanan acılar, kapanan yaralar tekrar sızlarken gerçekleşen anma töreni bu uğurda hayatını kaybedenler için karanfil bırakılmasıyla sona erdi.

Özlem Gürakar

GÜVEN TEKİRDAĞ GAZETESİ – TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam