“TEKİRDAĞ’IN ÜRETİM DESENİ GÖĞSÜMÜZÜ KABARTTI” - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

27 Temmuz 2024 - 10:43

“TEKİRDAĞ’IN ÜRETİM DESENİ GÖĞSÜMÜZÜ KABARTTI”

reklam
“TEKİRDAĞ’IN ÜRETİM DESENİ GÖĞSÜMÜZÜ KABARTTI”
Son Güncelleme :

11 Temmuz 2022 - 3:15

187 views
reklam -->

Tekirdağ “Sanayinin Liderleri Programı” kapsamında yapılan araştırma sonucuna göre Temel Eczacılık Ürünlerinin ve Eczacılığa İlişkin Malzemelerin İmalatında Türkiye’nin lideri olma başarısını gösterirken, giyim eşyalarının imalatında ikinci, tekstil ürünlerinin imalatında üçüncü, 3.926 ürün içerisinde 1.360 farklı ürün üretebilme kapasitesiyle yedinci oldu.

“KATMA DEĞERİ YÜKSEK TEKNOLOJİK YATIRIMLARLA BİRLİKTE MEVCUT POTANSİYEL ARTIRILACAKTIR”

Tekirdağ il genelindeki firmaların başarısı ile gurur duyduğunu ifade eden Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay; “İlimiz üretim deseni olarak Türkiye’de birçok önemli sanayi merkezini geride bırakarak 7. Sırada yer almıştır. Sanayinin Liderleri Programı ile TOBB’a bağlı Odalar tarafından hazırlanan ve TOBB tarafından onaylanan sanayi kapasite raporlarının bir araya gelmesi ile oluşan, içerisinde 90 binden fazla üreticinin makine parkı, üretim, hammadde ve iletişim bilgilerinin yer aldığı TOBB Sanayi Veritabanı’na kayıtlı verilerden derlenerek, yaklaşık 4 binden fazla ürün için veri analizleri gerçekleştiriliyor ve buna göre sanayide lider iller belirleniyor. Bu kanıtlarla birlikte Tekirdağ, Ülkemizin üretim kapasitesinin ve çeşitliliğinin artmasında önemli rol oynamaktadır. Bizler bununla yetinmemeliyiz. Katma değeri yüksek teknolojik yatırımlarla birlikte mevcut potansiyelin çok daha üzerine çıkılacağının kanaatindeyim. Bu başarının kazanılmasında rol oynayan tüm firmalarımıza teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi

TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam