TEKİRDAĞ’IN LEZZET DURAĞI “BADO” BABADOSTU MEŞHUR ERZURUM CAĞ KEBAPÇISI - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

27 Temmuz 2024 - 04:01

TEKİRDAĞ’IN LEZZET DURAĞI “BADO” BABADOSTU MEŞHUR ERZURUM CAĞ KEBAPÇISI

reklam
TEKİRDAĞ’IN LEZZET DURAĞI “BADO” BABADOSTU MEŞHUR ERZURUM CAĞ KEBAPÇISI
Son Güncelleme :

15 Ağustos 2022 - 16:45

310 views
reklam -->

Nam-ı diğer “Yatık Döner” Tekirdağ Köftesi’yle yarışıyor, hem de Tekirdağ’da!

Gerçekten et yediğinizin farkına varmak isterseniz bu lezzete erişmek için mutlaka uğramanız gereken bir mekân. Şanslıysanız, toplu yemeklerde, fuarlarda, piknik ve düğünlerde karşılaşma olasılığınız var tabii ama işi şansa bırakmayın derim. Çünkü “Lokum gibi et” ibaresi BADO için kullanılmak üzere TDK’ya girmiş olmalı. Uuuuu övdü de övdü diye düşünmeyin, bu lezzeti tattığınızda bana fazlasıyla hak vereceğinizden eminim. Güzel diyorsun da biz de para mı var diyenler için de böylesi bir lezzet için fiyatlar makul.

Elbette başarı tesadüf değil. Gelin bu işe mesleğe yıllarını veren çıraklıktan ustalığa en sonunda da patronluğa her evrede çalışan BADO Meşhur Erzurum Cağ Kebapçısı İşletme Sahibi Mehmet Aybuğa’ya kulak verelim.

“BU İŞE ÇEKİRDEKTEN BAŞLADIK”

 “Cağ Kebabı, çok özel bir yemektik, bir kültürün yemeğidir, herkesin yapabileceği bir iş değildir. Bu işe çekirdekten başladık. Başta mutfağında, sonra ustalığında ve sonrasında da işletmeciliğini yapıyoruz ama işin mutfak kısmını hiç bırakmadık. Biz burada Erzurum’un yemek kültürünü tanıtıyoruz, o nedenle daha özenli davranıyoruz. Elimizden geldiği kadarıyla iyi yapmaya çalışıyoruz. Ticaret bizim için hep ikinci planda.

“SADECE KUZUNUN BUT ETİNİ KULLANIYORUZ”

Cağ Kebabı sadece kuzu etinden olur, başka hiçbir şeyle karıştırmanız mümkün değildir. Safi kuzunun but etidir. Marmara Ereğlisi’nde bizim kendi çiftliğimiz var Sultanköy’de. Et ihtiyacımızın %50’sini buradan, %50’sini de Balıkesir Kuzusu’ndan karşılıyoruz. Kuzunun da sadece but etini kullanıyoruz, başka hiçbir kısmını kullanmıyoruz. Çünkü diğer parçaları kullandığınızda et sert olur ve hiç tat alamazsınız. Bizim yaptığımız Cağ Kebabı yumuşacık olur, lokum gibi ağzınızda dağılır. Önceden sinir ve fazla yağları alınmış eti soğan, tuz ve karabiberle terbiyeliyoruz. Bir gün öncesinden bekletiyoruz. Yatık bir şekilde şişin üzerine geçirdiğimiz etleri odun ateşinde fazla suyu gitmeyecek şekilde özenle pişiriyoruz.

“TEKİRDAĞ SADECE KÖFTESİYLE DEĞİL ARTIK CAĞ KEBABIYLA DA MEŞHUR”

2005’ten beri Cağ Kebabı işiyle uğraşıyoruz ve 2016 yılında Tekirdağ’a geldik. 2006’da kuzu çiftliği için Tekirdağ’a gelip gidiyorduk. Burada böyle bir eksik olduğunu hissettik. Önceliğimiz Çorlu’ydu. Mekanı bile tuttuk. Tekrar Tekirdağ’a geldiğimizde şu an bulunduğumuz dükkanın konumu hoşumuza gitti. Nasip burasıymış, iyi ki de buradayız Tekirdağ halkı bize sahip çıktı burada. Tekirdağ, köftesiyle meşhur bir şehir olmasına rağmen biz burada alternatif oluşturduk. Tekirdağ sadece köftesiyle değil artık Cağ Kebabıyla da meşhur… Çok şükür Tekirdağ’ın önde gelen isimleri bize şans verdiler, aileleriyle, misafirleriyle gelip destek oldular ve bir baktık ki müdavimimiz olmuşlar. Memnuniyetlerinden dolayı çok mutluyuz. Gösterdikleri ilgi için her birine ayrı ayrı teşekkür ederiz.

İKRAMDA SINIR YOK

Lavaş ile servis ettiğimiz dumanı üstünde Cağ Kebabımızın yanında salata, soğan, közde biber, acılı biber ezme ve turşu biberi ikram olarak sunuyoruz, dilediğiniz kadar tüketebilirsiniz. Bunun yanı sıra semaverde demlediğimiz çay ve közde kahve ikramlarımızda sınırsız. 200 kişilik düzenli dezenfekte ettiğimiz alkolsüz mekanımızda, çocuklarınız için mini oyun bahçemiz ve onlara özel menülerimiz olduğu gibi otoparkımız ve açık alan kullanımınıza müsait masalarımız var.

BOL ÇEŞİT ÖZEL LEZZETLER

Siz ve beraber geldiğiniz misafirlerinizin hepsine hitap etmek adına alternatif ürünlerimiz var. İçli köfte, ciğer şiş, tavuk şiş, Tekirdağ Köftesi, hamburger, tatlı çeşitleri, pide çeşitleri, çorba çeşitleri gibi… Erzurum’da küçüklüğümüzden beri severek içtiğimiz, menümüzde de özellikle yer verdiğimiz Ayranaşı Çorbamız ve yine Erzurum’a özgü Kadayıf Dolması tatlımız müşterilerimiz tarafından oldukça beğeniyle karşılanıyor. Cağ Kebabı yanında ikisini de tavsiye ederim, bu konuda da iddialıyız.

TRAKYA’NIN LEZZET DURAĞI BABADOSTU

0282 263 2236 ya da 0539 681 25 25 numaralı telefondan bize ulaşabilirsiniz. Cumhuriyet Mah. Baykallar Mevkii, Vakıfbank Yanında yer alıyoruz, haftanın yedi günü açığız. Mekânımızı, paket servis, toplu kahvaltı ve kalabalık yemeklerinizde tercih edebileceğiniz gibi istediğiniz yere biz ekip olarak gelip misafirlerinizi sizin istediğiniz yerde de ağırlayabiliriz. Trakya’nın Lezzet Durağı Babadostu, sizi ve sevdiklerinizi ağırlamaktan mutluluk duyar.  

Özlem Gürakar /TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam