TEKİRDAĞ’IN KALBİNDE YENİDEN DOĞUŞ HİKAYESİ: “MATHİLDA LİTTLE CİTY CAFE” - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

27 Temmuz 2024 - 02:55

TEKİRDAĞ’IN KALBİNDE YENİDEN DOĞUŞ HİKAYESİ: “MATHİLDA LİTTLE CİTY CAFE”

reklam
TEKİRDAĞ’IN KALBİNDE YENİDEN DOĞUŞ HİKAYESİ: “MATHİLDA LİTTLE CİTY CAFE”
Son Güncelleme :

22 Mayıs 2024 - 20:51

513 views
reklam -->

Geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan Mathilda Little City Cafe’nin konuğu olup İşletme Sahibi Ferhan Günay ile gerçekleştirdiğimiz söyleşide merak edilenleri konuştuk.

Kafenizin ayrıcalıklı hizmetleri nelerdir?

“Tekirdağ’a alternatif lezzetler kazandırmak istedik ve bu doğrultuda “sanatsal lezzetler” misyonuyla günlük, taze ve tamamen el yapımı özgün bir menü ile karşınızdayız. Lezzetleri adeta dans ettiren bir ekibimiz var. Sabah kahvaltı tabakları ile günün başlangıcını yapıyoruz. Öğleye doğru tatlı/tuzlu seçenekleri ile ekmek üstü lezzetleri, kruvasanları ve kaseleri sunuyoruz. Akşamüzeri ise birbirinden keyifli tatlılarımız ile sizleri karşılayacağız. Sıcak ve soğuk kahve çeşitlerimiz ve oldukça iddialı olduğumuz el yapımı limonatamız gün boyu sizlerle olacak.”

Boya Perisi Sanat ve Tasarım Atölyesi’nin de kurucusu olduğunuzu biliyoruz. Kafenizin her köşesinde emeğinizin olduğu da çok belli. Kafenizin oluşum fikrinden bahseder misiniz?

“Neden hem müşterilerime tasarımlarımı gösterebileceğim hem de gelen kişilere kahve ve lezzetli atıştırmalıklar sunabileceğim bir yer yapmıyorum ki?” düşüncesi ile ortaya çıktı Mathilda Cafe. Tüm dış ve iç mekan tasarımları Atölye Hazal ve Boya Perisi Sanat ve Tasarım Atölyesi tarafından özenle tasarlanıp projelendirildi. Küçük ve atıl bir dükkanken tepeden tırnağa sanatsal bir mekana dönüştü.Kendiniziadeta Balat’ın yahut Moda’nın ara sokaklarındaki butik kafelerdeymiş gibi hissettiren eklektik ve dikkat çekici bir yapıya bürünmesi için çaba sarf ettik.”

Dışarıdan bakıldığında ilk andan itibaren sıcak ışıkları ile kucaklayan bir görünüme sahip olan kafenizin iç ve dış dekorasyon süreci nasıl ilerledi?

“Dışarının albenisiyle içeriye girdiğinizde benim boyayıp doku verdiğim saman renginde İtalyan dokulu bir zeminle karşılaşıyorsunuz. Zemini, peşi sıra zen dokulu keten rengi duvarlar takip ediyor. Babamın el emeği antika koltuk ve büfesiyle masif dokuları muhafaza ederek yer verdik ve sıcacık bir atmosfer elde ettik. Bu organik yapı içerisinde yeşil rengini ihmal etmedik hem dışarıda hem de içeride peyzaja bolca yer verdik. Antika dokuların haricinde modern çizgilerden de korkmayarak, Atölye Hazal imzasını taşıyan kapı ve tabelaları, endüstriyel tarzdaki ayna ve kupa şekilli dekoratif rafla eklektik duruşu yansıttık.”

Aynı zamanda kitap okumaya çok müsait bir alan oluşturmuşsunuz. Mathilda Cafe, kendi çalışma alanlarından sıkılanlar için tercih sebebi olacak gibi duruyor. 

“Bedenin gıdası kadar ruhun da gıdasına önem vereceğiz. Dolayısıyla müzik konusunda da oldukça özenli davranıyoruz. Sakin ve romantik tınılara sahip enstrümantal müzikler tercih ederek mekânın bütüncül yapısını muhafaza etme gayesindeyiz. Hiç rahatsız olmadan kitaplarınızı okuyarak huzuru burada bulabilirsiniz. Aynı zamanda sizlere özel gün, toplantı ve organizasyonlarınızda en keyifli şekilde hizmet vermeye hazırız. Üretmenin ve sanatın devamlılığı adına çeşitli üreticilerin ve sanatçıların çalışmalarına da her daim bünyemizde yer vermeyi planlıyoruz.”

Kendi markalaşma süreçlerinde de biz duygusunun ışığı altında ilerleyip kemikleşmiş bir kimlik elde etmişler. Bulundukları sokağa getirdikleri hareket, her köşesinde bir elin emeğinin olması ve sanatsal lezzetleriyle Mathilda Little City Cafe’de keyifli anlar yaşamanız dileğiyle…

Adres: Ertuğrul Mahallesi Çiçek Sokak 7/C Eski Bedesten Arkası Süleymanpaşa/Tekirdağ

Telefon:0 538 827 8520

Mathilda Little City Cafe’yi instagram üzerinden takip etmek isteyenler için:@mathildalittlecitycafe

Özlem Gürakar

GÜVEN TEKİRDAĞ GAZETESİ – TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam