TEKİRDAĞ’A BİR KİMYASAL DARBE DAHA… - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

27 Temmuz 2024 - 02:32

TEKİRDAĞ’A BİR KİMYASAL DARBE DAHA…

reklam
TEKİRDAĞ’A BİR KİMYASAL DARBE DAHA…
Son Güncelleme :

13 Mayıs 2022 - 13:30

139 views
reklam -->

Dört bir yanı kimyasal depolar ve zehir saçan fabrikalar ile çevrilen Tekirdağ’a bir kara haber de Marmaraereğlisi’nden geldi.

Tekirdağ’ın Marmaraereğlisi ilçesinde Likit Depolama A. Ş. Tarafından LPG akaryakıt ve kimyasal ürün depolama tesisi yapılmasına yönelik çalışmalar başlatıldı. ÇED toplantısına katılan Marmaraereğlisi Çevre Gönüllüleri ve Sultanköy’de ikamet eden vatandaşlar şirkete tepki gösterip bölgelerinde böyle bir tesis yapılmaması gerektiğini savundu.

OLGAÇ: “İTİRAZLARIMIZI HEM SÖZLÜ HEM DE YAZILI OLARAK YAPTIK”

Toplantı sonrasında konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Marmaraereğlisi Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Mine Olgaç; “Bugün Marmaraereğlisi ilçemizde yapılan Likit Depolama AŞ.Halkı Bilgilendirme toplantısına katıldık ve Dernek olarak gerekli itirazlarımızı hem sözlü hem de yazılı olarak yaptık. Derneğimizi desteklemek için gelen Ergene Kent Konseyi Başkanı Ercüment Tuncay, Ergene Memleket Partisi ilçe Başkanı ve Ergene Çevre Gönüllüleri Derneği üyesi Menderes Yıldız ve arkadaşlarına, ayrıca tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz.” dedi.

TEHLİKELİ TESİSLER NEDEN HEP TEKİRDAĞ’A YÖNLENDİRİLİYOR?

Deprem bölgesinde olmasına rağmen tehlikeli statüdeki işletmelerin sürekli Tekirdağ’a yönlendirilmesi kafaları karıştırdı.

BAŞKAN HİKMET ATA SICAK BAKIYOR İDDİASI

Konuyla ilgili Marmaraereğlisi Belediyesi’nden herhangi bir açıklama yapılmazken halk sağlığını tehdit eden LPG akaryakıt ve kimyasal ürün depolama tesisine Başkan Hikmet Ata ve ekibinin sıcak baktığı iddia edildi.

Özlem Gürakar / TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Ö.BÜYÜKOĞLU 13 Mayıs 2022 / 19:09 Yanıtla

Marmara Ereğlisi ilçe merkezine yakın alanda organize sanayi kurulmasını da vatandaş istemiyordu.
vatandaş belediye önünde miting düzenlendi. Ya sonra karar çıktı ve sanayi kurulma kararı çıktı.

yakında buraya çimento fabrikası kurulursa hiç şaşırmayın.

reklam-->
reklam