“TEKİRDAĞ YAŞANILMASI ZEVK ALINABİLEN BİR KENT OLABİLİR“ - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

27 Temmuz 2024 - 06:19

“TEKİRDAĞ YAŞANILMASI ZEVK ALINABİLEN BİR KENT OLABİLİR“

reklam
“TEKİRDAĞ YAŞANILMASI ZEVK ALINABİLEN BİR KENT OLABİLİR“
Son Güncelleme :

02 Nisan 2022 - 8:52

141 views
reklam -->

DEVA Partisi Yerel Yönetim ve Şehircilikten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Candan Karlıtekin, Tekirdağ’da “kentleşme sorunu”na dikkat çekti,  daha iyi bir planlama ile daha yaşanılması zevk alınabilen bir kent olabileceğini söyledi.

İlk olarak Tekirdağ Ergene İlçesi’ni ziyaret eden ardından DEVA Partisi İl Binasında düzenlenen  AFAD eğitimine katılan partinin Yerel Yönetim ve Şehircilikten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Candan Karlıtekin, burada yerle basının sorunlarını yanıtladı. Tekirdağ’daki kentleşme ile ilgili konuşan Candan Karlıtekin,  Tekirdağ’ın belli bir sıkışmışlık içerisinde yer aldığını söyledi.   Bazı şehirler gibi çok akut bir şehircilik problemi olmasa da Tekirdağ’da dengesiz bir kentleşmenin görüldüğünü belirten Karlıtekin,  Tekirdağ’ın sahil gibi çok önemli bir imkânı olduğunu ve daha iyi bir planlama ile daha yaşanılması  zevk alınabilen bir kent haline gelebileceğini ifade etti.

‘YERELDE YAŞANAN SORUNLARI BİRLİKTE ÇÖZECEĞİZ’

Yerelde yaşanan sorunlarla ilgili olarak bir parti programı hazırladıklarını söyleyen Karlıtekin, “Genel merkez olarak yerel yönetimler ve şehircilik eylem planı hazırladık.  Bu eylem planı ile aslında illerimize ve ilçelerimize bir şablon veriyoruz.  ‘Bir kentte yaşanan sorunlar neler olabilir, neler olamaz’ başlığında tüm yerel yönetimleri kapsayan bir program bu. Bu program baz alınarak buradaki il başkanımız Tekirdağ ili için;  ilçe başkanlarımız da oraya özgü yerel yönetim eylem planı hazırlayacak.  Bu da önümüzdeki yerel seçimlere kadar olan zamanda hazırlanacak” diye konuştu.

Yerel yönetim planlarının masa başında sırf bir doküman olsun diye hazırlamayacaklarına vurgu yapan Karlıtekin, “Bu doküman; üniversiteden ve diğer meslek kuruluşlarından görev alan insanların, geçmişte burada görev yapmış belediye başkanlarının, meclis üyelerinin yani bu kentle alakalı fikri olabilecek, çözüm konusunda da fikri olabilecek en azından sorunları ortaya çıkarabilecek insanların fikirleriyle oluşturulacak. Bu eylem planı oluşturulurken sadece partililer katkıda bulunsun demiyoruz.  Olabildiğince insanları işin içine katan bir metodolojiyle partinin verdiği şablona göre Tekirdağ’ın ve diğer kentlerin eylem planını hazırlamayı planlıyoruz.

Bu eylem planı aynı zamanda şuna sebep olacak! Yerel seçimler geldiği zaman başkan adaylarımız veya meclis üyelerimiz elindeki bu kitapçığı alacak ve  ‘hayalimdeki Tekirdağ bu’ diyerek vatandaşın karşısına çıkabilecek. Bu broşürü kapı kapı bırakacak.  Vatandaşın hayatına dokunan konulardan söz edildiğini görecek. Hamaset , boş laf yerine;  bire bir meselelerin kökenine inen sadece durum tespiti değil , sorunun nasıl çözüleceğine dair bir içerik olacak. Bu çözümlerin ayağı yere basar olması içinde önümüzde bir zaman var.  Vatandaşın karşısına çıktığımızda da bizi yetkilendirmesini bekleyeceğiz” diye konuştu.

‘DEMOKRASİNİN KÖKLENMESİ İÇİN SEÇMENE DE İŞ DÜŞÜYOR’

Karlıtekin, yerel yöntemlerin merkezi hükümet tarafından baskılanması ile ilgili de görüşlerini dile getirdi. Bu baskının yerel yönetimlerin güçlendirilmesi ve demokrasinin kökleştirilmesiyle aşılabileceğini ifade eden Karlıtekin, seçmene de bu noktada çok iş düştüğüne işaret etti.

Karlıtekin, şöyle devam etti:  “Yasalar ama bunlar ciddiye alınmadığı,  uygulanmadığı zaman bir anlamı kalmıyor. Biz demokrasiyi yerleştirerek ve kökleştirerek çözebiliriz bu sorunu.  6 parti olarak tek mutabakat olduğumuz konu Türkiye’de demokrasiyi yerleştirmek. Bunu da ancak seçmen hizaya getirebilir.  Bizler, içişleri bakanlığının seçilmiş olan yerel yönetimlerin başında demokrasinin kılıcı gibi sallanmasına izin vermeyeceğiz. Yerel yönetimleri güçlendirmek, önemli tedbirlerden biridir. “

Ayrıca imar planlarının yerel yönetimlerde tarafından yapılması için hazırlık yapıyoruz. Yerel yönetimleri güçlendirmek nezdinde bir çok projemiz var. Eğer Türkiye’de tam anlamıyla bir demokrasi 6 partinin mutabakatıyla  oturduğu zaman siyasetin merkez çevre ayrımcığını  artık seçmen terbiye edecek.”

‘İTTİFAK OLABİLİR’

Candan Karlıtekin son olarak, ittifak ile ilgili açıklama yaparak,  ittifak için bir yol haritası tamamlanır,  her yerde ve konuda mutabık kalınırsa 6 partinin ittifak kurma  ihtimali olduğunu söyledi.

TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam