TEKİRDAĞ TABİP ODASI YENİ YÖNETİMİ TANIŞMA TOPLANTISI DÜZENLEDİ - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

27 Temmuz 2024 - 09:30

TEKİRDAĞ TABİP ODASI YENİ YÖNETİMİ TANIŞMA TOPLANTISI DÜZENLEDİ

reklam
TEKİRDAĞ TABİP ODASI YENİ YÖNETİMİ TANIŞMA TOPLANTISI DÜZENLEDİ
Son Güncelleme :

17 Mayıs 2024 - 15:56

293 views
reklam -->

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen seçim sonrası göreve başlayan Tekirdağ Tabip Odası yeni yönetim kurulu basın mensupları ile bir araya geldi.

Tekirdağ Tabip Odası’nda gerçekleşen buluşmada Tekirdağ Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Mehmet Albayrak yönetim kurulunu tanıtırken; “Tekirdağ Tabip Odası’nın 2024 -2026 yılları arasında görev alacak yeni yönetimimiz ile tanışma toplantısına hoş geldiniz. Ben Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Mehmet Albayrak. Genel Sekreterimiz Uzman Doktor Ebru Gelgeç, Üyemiz Prof. Dr. Burcu Tokuç, Üyemiz Uzman Dr. Hülya Becerir, Onur Kurulu Üyemiz Doktor Nezih Okur.” dedi.

Tabip Odası’nın kuruluşundan günümüze yaptığı çalışmaları ve gelecek planlarını özetleyen Tekirdağ Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Mehmet Albayrak; yaptığı konuşmada şunları söyledi.

“HALK SAĞLIĞINI EN İYİ ŞEKİLDE KORUMAK İÇİN ÇABA SARF ETMEKTEYİZ”

“Tekirdağ Tabip Odası 1953 yılında kurulan Türk Tabipleri Birliği’nin Edirne Tabip Odası Birliği’nde 1987 yılına kadar bünyesinde olan ve sonrasında kendi bünyesine geçip Tekirdağ’da hizmet vermeye başlayan bir oluşumdur. 5 Mayıs itibarıyla Tekirdağ’da 16. Genel Kurulunu yapmış 22. Genel Başkanı olarak ben görev almaktayım. Öncelikle üyelerinin özlük haklarını koruyan ayrıca halk sağlığını iyileştirmeye yönelik çalışmalar yapan hem meslek örgütü olarak hem de akıl sağlığını düşünen bir odayız. Sağlık sektöründe teknolojinin gelişmesi ile her defasında yeni fırsatlar yeni sorunlar da beraberinde gelmektedir. Bu sorunlarla baş edebilmek, halk sağlığını en iyi şekilde korumak için çaba sarf etmekteyiz.

“HALKIMIZ BİLECEK Kİ HALKIN SAĞLIĞINI EN İYİ TABİP ODALARI SAVUNUR”

Halk sağlığı deyince halkın sağlığını uzaktan yakından ilgilendiren her şey içinde barındırmaktadır. Savaşlardan tutun salgın olasılıklarının terörden uygun olmayan görüşten beslenme bozuklarına, madde bağımlıklarından ve halkın sağlık sistemlerine ulaşamamasına kadar birçok konu halk sağlığını ilgilendirdiği için kendilerine anayasanın 135. maddesi ile birlikte anayasa koruması altında bütün bu konularla ilgili söz söyleme hakkı ve bunlarla ilgili yürütme organına tavsiye verme gerekirse eleştiride bulunma hakkına sahiptir. Bu anayasal bir haktır. Tabip odaları Türk Tabipler Birliği bünyesinde bunu ısrarlı ve güzel bir şekilde kullanmaktadır.  Tabip Odası olarak daha önce ki dönemlerde de yapılan toplum sağlığı bilincini günübirlik çalışmalarımıza bu dönemde devam edeceğiz. Halkımızın tabip odalarından haberdar olmasını sağlayacağız. Halkımız bilecek ki halkın sağlığını en iyi tabip odaları savunur.

“BÜTÜN SAĞLIK PAYDAŞLARIMIZLA BİR ARAYA GELİP EN İYİ ŞEKİLDE HİZMET VERME YARIŞINDA OLACAĞIZ”

“Sağlık konularında toplumu bilinçlendirmek, katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Tabip odalarının sağlıklı bir toplum yaratmasını ve sağlık hizmetlerinin yurttaşların eşit, ücretsiz olarak erişmesini sağlamak devletin asli görevleri arasında olduğunu kabul eden kurumlar olduğunu sizlere bildirmek istiyoruz. Bütün sağlık paydaşlarımızla bir araya gelip en iyi şekilde hizmet verme yarışında olacağız.”

Özlem Gürakar

GÜVEN TEKİRDAĞ GAZETESİ – TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam