TEKİRDAĞ MERKEZLİ FİRMALARIN 2023 KASIM AYI İHRACATI 145,2 MİLYON DOLAR - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

27 Temmuz 2024 - 02:47

TEKİRDAĞ MERKEZLİ FİRMALARIN 2023 KASIM AYI İHRACATI 145,2 MİLYON DOLAR

reklam
TEKİRDAĞ MERKEZLİ FİRMALARIN 2023 KASIM AYI İHRACATI 145,2 MİLYON DOLAR
Son Güncelleme :

14 Aralık 2023 - 15:55

249 views
reklam -->

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, 2023 Kasım ayı ihracat rakamlarını açıkladı.

2022 YILININ KASIM AYINA GÖRE %7 ARTTI

Başkan Günay ihracat rakamları ile ilgili yaptığı açıklamada; “Tekirdağ merkezli firmalar 2023 yılı Kasım ayında 145,2 milyon dolar ihracat rakamına ulaştı. Kasım ayında ilimizden yapılan ihracat bir önceki aya göre %8 azalmış, 2022 yılının Kasım ayına göre %7 artmıştır.” dedi.

“TEKİRDAĞ İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Açıklamalarına devam eden Günay; “Kasım ayında Tekirdağ’dan ihraç edilen ürünler olarak; Demir ve demir dışı metaller, kimyevi maddeler ve mamulleri, elektrik ve elektronik, hazır giyim ve konfeksiyon,makine ve aksamları, tekstil ve hammaddeleri, otomotiv endüstrisi, iklimlendirme sanayiive  Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri ön sıraya çıkmıştır. Tekirdağ’dan ihraç yapılan ülkeler arasında ise ön sırada; Almanya, ABD, Rusya Federasyonu, Polonya,Bulgaristan, İtalya,ve Fransa, yer almıştır. İhracatımızın 145,2 milyon rakamına ulaşmasında rol oynayan firmalarımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Tekirdağ için çalışmaya devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam