SÜLEYMANPAŞA ESNAF VE SANATKÂRLAR KREDİ KEFALET KOOPERATİFİ KURULUYOR - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

27 Temmuz 2024 - 05:53

SÜLEYMANPAŞA ESNAF VE SANATKÂRLAR KREDİ KEFALET KOOPERATİFİ KURULUYOR

reklam
SÜLEYMANPAŞA ESNAF VE SANATKÂRLAR KREDİ KEFALET KOOPERATİFİ KURULUYOR
Son Güncelleme :

28 Temmuz 2022 - 9:35

268 views
reklam -->

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı Oda Başkanlarının da katıldıkları toplantıda Hamdi Şılga, Süleymanpaşa’da kurmayı planladıkları Esnaf ve Sanatkarla Kredi Kefalet Kooperatifi hakkında basın mensuplarına açıklama yaptı.

SÜLEYMANPAŞA’DA ESNAFIN YÜZÜ GÜLECEK

Tekirdağ Süleymanpaşa’da yeni bir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi kurulması için ilk adımı atan Şılga; “2011 yılından bu yana Tekirdağ Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefaret Kooperatifi’nin yönetimindeyim. Şehrimiz büyükşehir olasına rağmen ve sayımız gittikçe artmasına rağmen biz esnafımıza yetemiyoruz. Kooperatifimizde gelen bütçe belli, ödemesi belli, geliri belli, gideri belli ama sayımız 10 bini aştı. Dolayısıyla sıralar şişiyor, bir esnaf başvuru yaptığında 200-300 kişi sıra bekliyor. Esnaf kredisine müracaat ediyor, kredisini 5-6 aydan önce alamıyor. Çözüm odaklı düşünüp 2. Kooperatif kurulması gereklidir. Çalışmalarımıza başladık. Tekirdağ’ımıza hizmet veren sanatkâr ve esnaf üyelerimize buradan sesleniyorum. Bu duruma en büyük desteği verecek onlardır. Bizim çağrımıza kulak verecekler, gelip imzalarını atacaklar ve biz de Süleymanpaşa Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifimizi kurmuş olacağız. Tekirdağ’daki küçük ölçekli esnafımıza, sanatkârımıza zamanında ihtiyaç duydukları krediyi ulaştırmış olacağız, sorunlarına çözüm olacağız.” dedi.

“DESTEKLERİNİZİ BEKLİYORUZ”

Kooperatif kurmak için 1250 imza gerektiğinden bahseden Şılga; “3 tane odamızda kredi beleyen 1400 esnafımız var onlar desteklerini açıkladılar, bizim yanımızdalar. Buradan Cengiz Günay’a yönetimine ve çalışanlarına şimdiden çok teşekkür ediyorum. En büyük yoğunluğu o çekecek. Günay ile yaptığım görüşmede desteklerini sonuna kadar vereceklerini belirtmişti. “Eğer Tekirdağ ilimize faydalı olabilecek bir çivi çakmak isteyen olursa keseri yoksa biz de keser veririz” dedi. Destekleri için şimdiden teşekkür ediyorum. Mustafa Şentop Hocamızla da gerekli bağlantıyı kurup destek isteyeceğiz. Eminim ki o da Tekirdağ’ın iyiliği için bizi destekleyecektir.” diye konuştu.

“TEKİRDAĞ İÇİN BİR TANE KOOPERATİF YETERSİZ KALIYOR”

Tekirdağ esnafı için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduğunu söyleyen Şılga; “Sayımız bir hayli yüksek olmasına rağmen tek bir tane kooperatifimiz var. Şu an 1 tane kooperatif bize yeterli gelmiyor. 3 tane olsa ancak çözüm üretilebilir. Biz, bu zorlu yolculuğa aday olduk 2.’yi kuralım, 3. için de aday olan varsa üzerime düşen maddi, manevi desteği vermeye hazırım. Odalarımızda kayıtlı olan esnafımız, sanatkârımız gelip imzalarını atsınlar, 100 TL katılım bedeli var, bizim paramız yok diyen olursa onu da ben vereceğim” ifadelerini kullandı.  

Özlem Gürakar / TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam