Sporda başarıya açılan kapı; TEKİRDAĞ NAMIK KEMAL SPOR KULÜBÜ - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

27 Temmuz 2024 - 02:47

Sporda başarıya açılan kapı; TEKİRDAĞ NAMIK KEMAL SPOR KULÜBÜ

reklam
Sporda başarıya açılan kapı; TEKİRDAĞ NAMIK KEMAL SPOR KULÜBÜ
Son Güncelleme :

11 Mayıs 2022 - 6:53

539 views
reklam -->

Tekirdağ’ın en yeni spor kulüplerinden Namık Kemal Spor Kulübü’nün deneyimli antrenörü Fatih Esirgen ile kulübü hakkında bir söyleşi gerçekleştirdik. Bünyesinde hem Beşiktaş hem de Trabzonspor Futbol okullarını barındıran Tekirdağ Namık Kemal Spor Kulübü hakkında her şey burada…

Tekirdağ, Türkiye ve hatta dünyada milli değerlerine bağlı saygın bir spor kulübü olma hedefiyle yola çıkan Tekirdağ Namık Kemal Spor Kulübü’nü sizler için inceledik. Namık Kemal Spor Kulübü antrenörü Fatih Esirgen ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Öncelikle kulübün adından başlayalım. Neden Namık Kemal?

“Namık Kemal” Tekirdağ ve ülkemiz için çok değerli bir isim. Adını yaşatmak genç sporcu kardeşlerimizin Namık Kemal isminin ruhuna yakışan ve bu ruha yaraşır yaşam süren başarılı sporcular olması inancıyla böyle bir karar verdik.

Peki sizi tanımayanlar için kendinizden ve Namık Kemal Spor Kulübü’nün kuruluşundan biraz bahseder misiniz?

2016 yılından beri Tekirdağ İdman Yurdu, Yılmazspor, Akçeşmespor gibi Tekirdağ’ın bilindik kulüplerinde görev alıp A takım antrenörlüğü yaptım. Alt kategorilerde şampiyonluklar yaşadık. Artık üyelerimizle öğrenci velilerimiz ile yeni bir oluşum yapmak istedik. Çoğu bizim lisanslı öğrencilerimizin ailelerinden oluşan bir ekiple kulübümüzü kurduk. Şu an da ilk yılımız olmasına rağmen tüm yaş kategorilerinde müsabakalara katılan tek kulübüz. 100 tane lisanslı sporcumuz var. Sadece futbol değil tenis kulübümüzü de faaliyete geçirdik. Kadın futbol takımını faaliyete geçiriyoruz. Yaz sezonu ile birlikte yüzme ve basketbol branşlarını da hizmete sokacağız. Sadece futbolla anılan bir kulüp değiliz. Biz spor kulübü olmak istiyoruz. Şehrimize sporcular kazandırmak istiyoruz. Önceliğimiz gençler. Gençlere sporun birlik, beraberlik, kardeşlik olduğunu öğretmek istiyoruz. Kaybettiğinde hüznü bir arada yaşayabilmelerini sağlamak, kazandıklarında da mutluğu kenetlenmeyi başarıyı yaşamalarını istiyoruz. İsteğimiz bilinçli ve akademik seviyede spor eğitimi vermek. Bu topraklarda doğan çocuklara spor yaptırmak, gelişimlerine katkıda bulunarak sağlıklı, zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklı birer sporcu olmalarını sağlamak; içlerinden yetenekleri ile öne çıkanları tespit edip iyi bir spor eğitimi almalarına katkıda bulunmak.

Fatih Hocam, mutlaka gençlere aşıladığınız değerler vardır. Sizin için öncelikli olanlar nelerdir?

Kulübümüze adını veren çok sevdiğimiz Namık Kemal’in bir sözü var;  “Terbiye ana kucağından başlar; her söylenilen kelime, çocuğun şahsiyetine konan bir tuğladır.” Yine Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Bedenimizin babası Ali Rıza Efendi, hislerimin Namık Kemal, fikirlerimin Ziya Gökalp’tir”  ile “Spor, yalnız beden kabiliyetinin bir üstünlüğü sayılmaz. İdrak ve ahlak da bu işe yardım eder. Zeka ve kavrayışı kısa olan kuvvetliler, zeka kavrayışı yerinde olan daha az kuvvetlilerle başa çıkamazlar. Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim.” sözleri bizim için yol gösterici oldu.

Bu değerler çerçevesinde Adalet, Sevgi, Saygı, Sözünde durmak, birlik beraberlik, kardeşlik, okuma ve anlama ile ölçülü ve alçakgönüllü olma bizim çocuklarımıza aşıladığımız temel unsurlar.

Aynı zamanda toplumsal ve milli değerlerimizde bizim için çok önemli. Oktay Sinanoğlu’nun dediği gibi “Dil giderse millet gider.” sözünden hareketle Türkçe’nin önemini çocuklarımıza özellikle belirtiyoruz. Vatansever, çevre ve doğaya saygılı, empati kurabilen, bağlılık ve vefa duygusu gelişmiş, öğrenilmiş çaresizlikleri yenebilen bireyler yetiştiriyoruz. Spor okulu gibi gözüksek de aslında hayatın ta kendisiyiz. Genç kardeşlerimizin duruşunu bilim ve gönül bağıyla perçinliyoruz.

Peki sportif açıdan kattığınız değerler nelerdir?

Öğrencimizin her gün bir önceki güne göre bulunduğu durumdan daha iyi olması için çaba gösteriyoruz. Bulunduğu konumda ne yaptığını, nasıl bir işle ilgilendiği konusunda bilinçlenmesini sağlıyoruz. Cesaret aşılayıp özgüvenini yükseltmesi için kaybetmekten korkmayarak kazanma yolunu açıyoruz. Kendisine güvenmesi ve inanması için çeşitli telkinlerde bulunup konsantrasyon sağlayarak odaklanmasını istiyoruz. Ayrıca çok değer verdiğimiz bir noktada rakibe saygı. Öğrencimiz sporun kardeşlik olduğunu asla unutmamalı. Ekiplerimizde takım ruhunu ön plana çıkartıp uyum içinde coşkularını yaşamalarını ve başarılarında da gurur duymalarını, bunu yaparken de kimseyi incitmemelerini öğretiyoruz.

Böylesine kapsamlı bir eğitimi tek başınıza yürütüyor olmak neredeyse imkansız sanırım. Ekip arkadaşlarınız var mı? Varsa bize ekibinizden bahsedebilir misiniz?

Benim haricimde3 hocamız daha var. Nezire Topçu, Güray Avşar ve İlker Coşkun gibi uzman antrenörler ile çalışıyoruz. Tüm antrenörlerimiz akademik ve UEFA belgeli.

Kayıt süreci hakkında bilgi verebilir misiniz? Öğrencimiz size geldi. Sonrasında nasıl bir süreç izliyorsunuz?

Kayıtlar devam ediyor. Futbol okulu 12 ay boyunca devam ediyor. Normalde çoğu branşta kurslar 1 saattir. Bizim tüm yaş gruplarında çalışma saatimiz 90 dakikadır. Ön ısınma dinamik ısınmalar streching maç o günkü programa göre teknik ve taktik eğitimler yapıyoruz. Haftada 2 gün ilk etapta haftasonu çalışıyoruz. 11 yaş üzeri çocuklarımızdan oluşan akademik grubumuz var. Bu gruptaki öğrencilerimize ayrıca hafta içi de 2 gün eğitim veriyoruz.

Namık Kemal Spor Kulübü olarak şu an 100 üzerinde lisanslı sporcumuz var. Tekirdağ Süleymanpaşa’da açıklanan lig takvimine göre tüm altyapı kategorilerinde u11 u12 u14 u16 ve u18 de lige katılan tek takım biziz. Buradaki yetenekli oyuncularımızı zaman içerisinde yaş grubuna göre lisanslayıp yerel liglere katılıyoruz.

Tekirdağ Namık Kemal Spor Kulübü bünyesinde yer alan Beşiktaş ve Trabzonspor Futbol Okulları hakkında bilgi verebilir misiniz?

Yıllardır Süleymanpaşa’da futbol anlamında daha önce de yapmış olduğumuz Beşiktaş Futbol Okulu ile gündeme geldik. Güzel işler yapıyoruz. Altyapı kategorilerinde şampiyonluklarımız var. Beşiktaş 2017 yılından beri hizmet veriyoruz. 2 antrenör ve 30 sporcu ile çalışmalarımıza başlamıştık. Şu anda yaklaşık 120 öğrencimiz var. Bu süreçte 80 tane lisanslı sporcu çıkarttık. Zaman içerisinde seçmelerde başarı olan 4 oyuncumuz büyük spor kulüplerimize transfer oldu. Beşiktaş 2, Kasımpaşaspor 1 ve İstanbulspor’da 1 yetenekli oyuncumuzu kendi bünyesine kattı. Lisanslı grubumuzla artan bir hızla çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Tekirdağ’da bir birlik beraberlik oluşumunun öncüsü olmak istiyoruz. Tüm kulüpler bizim kardeşimizdir. Biz bu şehirde rekabet ederken sevgiyi de saygıyı da dostluğu da bir arada yaşamak istiyoruz. Onun için tüm kulüplerimizle işbirliği yapmaya hazırız. Trabzonspor Tekirdağ’daki tüm Karadenizlileri kapsayan güzel bir oluşum. Trabzonspor’a gönül vermiş kişilerin çocuklarını Trabzonspor aşklarını daha fazla yaşayabilmeleri adına bu güzel ailenin üyesi olmaya davet ediyoruz.

Bir de hem Tekirdağ hem de Türk futbolu için önemli bir konu olan kadın futbol takımı konusu var. Bu konuda girişimleriniz nelerdir?

Tekirdağ Namık Kemal Spor Kulübü adı altında profesyonel liglere katılacak bir kadın futbol takımı kuruyoruz. Genç kızlarımızdan oluşan 20’ye yakın sporcumuz var. Biz burada pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Kadın futbolcularımızdan kesinlikle ücret almıyoruz. Eğitimlerimizi tamamen ücretsiz olarak veriyoruz. Amacımız Türkiye’de gençliğin daha iyi yerlerde olmasını sağlamak. Genç kızlarımızın toplumun içinde daha fazla yer almasını sağlamak istiyoruz. Bunun için kadınlarımıza yönelik yaptığımız tüm eğitimlerimiz kulübüz tarafında karşılanmakta.

Bizlere vakit ayırdığınız için teşekkür ederiz. Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı ?

Namık Kemal Mahallesi’nde Namık Kemal Spor Kulübü tesislerinde çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Çocuklarımızı kaydettirmek, çalışmalar ve üyelik hakkında detaylı bilgi almak ayrıca sorularına yanıt vermek için 05054660784 numaralı telefondan bizlere ulaşabilirsiniz.

Ayrıca bu keyifli röportaj ile Tekirdağ Namık Kemal Spor Kulübümüzü anlatmamızı sağladığınız için teşekkür ediyor yayın hayatınızda başarılar diliyorum.

Röportaj: Özlem Gürakar

Güven Tekirdağ Gazetesi’nin 16-30 Nisan 2022 tarihli 7. sayısından alınmıştır.

TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam