SOSYAL MEDYADA KADIN PROFİLİ AÇIP 30 MİLYON TL DOLANDIRDILAR - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

27 Temmuz 2024 - 03:31

SOSYAL MEDYADA KADIN PROFİLİ AÇIP 30 MİLYON TL DOLANDIRDILAR

reklam
SOSYAL MEDYADA KADIN PROFİLİ AÇIP 30 MİLYON TL DOLANDIRDILAR
Son Güncelleme :

07 Şubat 2024 - 22:47

293 views
reklam -->

Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü, düzenlediği operasyonda sosyal medyadan kadın profili açıp Türk erkekleri dolandıran Bulgaristan uyruklu şebekeye baskın düzenledi.

TÜRK ERKEKLERİNİN MÜSTEHCEN GÖRÜNTÜLERİNİ ÇEKİP ŞANTAJLA PARA ALDILAR

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı ve Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi tarafından yapılan operasyonda, Bulgaristan uyruklu şahısların kadın profilli sahte sosyal medya hesapları (facebook) üzerinden Türk vatandaşı erkek şahıslar ile irtibata geçtikleri, görüntülü konuşmalarda müştekilerin müstehcen görüntülerini kayda aldıkları ve bu görüntüler üzerinden tehdit/şantaj yaptıkları,ayrıca şüpheli bayan şahısların evlilik vaadiyle de para talep ederek dolandırıcılık yaptıklarını tespit etti.

171 KİŞİDEN 30 MİLYON TL GASP ETTİLER

Belli bir komisyon karşılığında Bulgaristan vatandaşı olan başka şahısları da ülkemize getirip çeşitli bankalardan çok sayıda banka hesabı açtıkları belirlenen şahısların kullanmış olduğu hesaplar üzerinde yapılan ön incelemede 171 mağdur şahsın yaklaşık olarak 30 milyon TL dolandırıldığı anlaşıldı.

OPERASYON 7 İLE SIÇRADI

Tahkikat ve yargılama aşamasında müşteki sayısı ve şüphelilerin elde ettikleri para miktarının daha da artacağı öngörülürken 7 ilde eş zamanlı yapılan operasyonlarda toplam 18 şahıs operasyonla ele geçirildi.

Yapılan ikamet ve araç aramalarında; 300.000 TL değerinde döviz, 180.665 TL nakit para, 33 cep telefonu, 27 sim kartı, 47 farklı bankalara ait banka kartları, 3 adet hesap cüzdanı, 1 adet tapu senedi, 1 adet sözleşme, Yabancı şahıslar adına düzenlenmiş, sahte çalışma belgeleri ve Gelir Dairesi Başkanlığı evrakları, ve şüphelilere ait 2 otomobile el konuldu.

TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam