SEVAL EŞER: “BAKAN YASALARA UYMAKLA YÜKÜMLÜDÜR!” - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

27 Temmuz 2024 - 06:38

SEVAL EŞER: “BAKAN YASALARA UYMAKLA YÜKÜMLÜDÜR!”

reklam
SEVAL EŞER: “BAKAN YASALARA UYMAKLA YÜKÜMLÜDÜR!”
Son Güncelleme :

20 Aralık 2023 - 8:47

360 views
reklam -->

29 Ekim Kadınları Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Seval Eşer, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde tarikatları savunmasına sert tepki gösterdi.

Bakanın tarikatları STK olarak göstermeye çalışmasını eleştiren Seval Eşer; “Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bulunduğu görevi Anayasa ve yasalara uygun olarak yapmakla yükümlüdür. Milli Eğitim Temel Kanununun ” Laik ve bilimsel eğitim’i ” esas alan düzenlemelerine karşın,  ÇEDES projesi ile yasalara uymama kararının ilk işaretini vermiştir. Son olarak, TBMM kürsüsünden tarikatları açıkça savunarak ve onların birer STK olduğunu ifade ederek bu kararından bir adım geri gitmeyeceğinin işaretini vermiştir.” dedi.

“SAYIN BAKANI YASALARA UYMAYA DAVET EDİYORUZ”

 29 Ekim Kadınları Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Seval Eşer açıklamasının devamında; “Nitekim,  kreşlerden başlayarak tüm eğitim kurumlarında gerici uygulamalar adım adım sürdürülmektedir. Ancak, eğitimin bilimsel ve laik niteliğinin aydınlanmanın temeli olduğuna inanan tüm yurttaşlar ve demokratik kitle örgütleri, bu gidişe  “dur” deme kararlılığı ile ayaktadır. Ülkemizin yarınları olan çocuklarımızı bilimin ışığından mahrum edecek her türlü uygulamanın karşısında olacağımızı yüksek sesle ifade ediyor Sayın Bakanı yasalara uymaya davet ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam