SELCAN TAŞÇI HAMŞİOĞLU:  “ASKERİ HASTANELER YENİDEN AÇILMALI!” - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

27 Temmuz 2024 - 11:42

SELCAN TAŞÇI HAMŞİOĞLU:  “ASKERİ HASTANELER YENİDEN AÇILMALI!”

reklam
SELCAN TAŞÇI HAMŞİOĞLU:  “ASKERİ HASTANELER YENİDEN AÇILMALI!”
Son Güncelleme :

08 Haziran 2024 - 8:04

175 views
reklam -->

TBMM Genel Kurulu’nda Türk Silahlı Kuvvetleri Kanunu 6. Madde üzerine söz alan İYİ Parti Medya Tanıtım Başkanı ve Tekirdağ Milletvekili Selcan TAŞÇI HAMŞIOĞLU, bizleri yaşatmak için ölümle dans etmekten çekinmeyen Türk Askeri’nin insan onuruna yakışır bir şekilde yaşamak hakkı olduğunu ve Türk Ordusu için askeri hastanelerin yeniden tesis edilmesi gerektiğini ifade etti.

Devlete emanet edilen evlatlarımızın, bir askeri operasyonda başına bir hal gelmesi durumunda savaş cerrahisi namına hiçbir tecrübesi bulunmayan, belki pratisyen, o an artık kim nöbetçiyse, kime denk gelirse denk geldiği bir doktorun önüne yatırılmasını istemiyoruz, diyerek Askeri Hastanelerin önemine dikkat çekti.

“ÇAPULCULARA HAK GÖRÜLEN,AZEZ, CERABLUS, GABAR KAHRAMANLARINA ÇOK GÖRÜLMESİN”

İYİ Partili Hamşıoğlu, Devlet içinde çöreklenen, devleti ele geçiren paralel bir çeteye aldanan siyasilerin ödemediği faturanın ve hatta o yapının kendisinin dahi ödemediği faturanın askerî hastanelere çıkarılmasını kabul etmediklerin belirterek, 34 bin askeri olan Avusturya’nın 3 asker hastanesi, Almanya’nın 185 bin asker için 5 asker hastanesi, Fransa’nın 8 asker hastanesi varken her an bir ateş çemberinde olan ve  400 binden fazla aktif askerî personeli, 25 milyar dolardan fazla bütçesi bulunan Türk ordusunun neden hala bir askeri hastanesi olmadığını sordu.

“TÜRK ORDUSUNUN RUHUNUN DAİYİLEŞTİRİLMEYE İHTİYACI VAR”

Hamşıoğlu; Türk ordusunun güven duygusunun yeniden tesis edilmesi gerektiğini belirterek; “Er, erbaş, subay, TSK’nin her bir mensubunun başına bir hâl geldiğinde silah arkadaşlarına en uygun tedavi merkezine, en uygun şekilde taşınacağından ve orada en uygun tedaviyi alacağından emin olabilmesini istiyoruz. Meselenin Türk askerinin kırığının kaynaması, kanamasının durdurulması, kesiğinin dikilmesi meselesinden ibaret olmadığını, Türk ordusunun ruhunun da iyileştirilmeye ihtiyaç duyduğunu ve askerî hastanelerin, askerî doktorların, askerî hemşirelerin aslında bunun da garantörü olduğunu duyun istiyoruz.”dedi. Ayrıca, Uzman er ve erbaşların kaderinin kimsenin iki dudağı arasında olmaması gerektiğini sözlerine ekleyen Hamşıoğlu, astsubaylarımızın makam tazminatlarının derhâl verilmesini ve sözleşmeli astsubayların muvazzaf statüsüne çıkarılmasını teklif etti. Şehit ailelerinin sadece gururla taşıyabilecekleri bir ad ve hatıradan ziyade kimseye el avuç açmadan yaşayabilecekleri bir hayat temin edilmesi gerektiğini ifade etti.

TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam