HAMŞİOĞLU: “20 YILLIK ÇÖKÜŞÜN ÜZERİNE TÜY DİKİLEN BİR FİNALE TANIKLIK EDİYORMUŞ GİBİ HİSSEDİYORUM” - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

27 Temmuz 2024 - 04:05

HAMŞİOĞLU: “20 YILLIK ÇÖKÜŞÜN ÜZERİNE TÜY DİKİLEN BİR FİNALE TANIKLIK EDİYORMUŞ GİBİ HİSSEDİYORUM”

reklam
HAMŞİOĞLU: “20 YILLIK ÇÖKÜŞÜN ÜZERİNE TÜY DİKİLEN BİR FİNALE TANIKLIK EDİYORMUŞ GİBİ HİSSEDİYORUM”
Son Güncelleme :

03 Haziran 2024 - 20:56

144 views
reklam -->

İYİ Parti Medya Tanıtım Başkanı ve Tekirdağ Milletvekili Selcan TAŞÇI HAMŞIOĞLU, Dışişleri Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Kanun Teklifinin ikinci maddesinde bir konuşma gerçekleştirdi.

Hamşıoğlu, Türk Dış Politikasının, Dışişleri teşkilat faaliyetlerinin güçlendirilmesi için ticarethane hüvviyetinde bir vakfa değil, Mustafa Kemal ATATÜRK’ün dış politika vizyonuna ihtiyacı olduğunu ifade ederek, Bu kanunun Türk Dışişleri Teşkilatı’nın faaliyetlerini “kar amacı güden bir şirkete” dönüştüreceğini ve buna karşı olduklarını belirtti.

Tevfik Rüştü Aras, Zeki Kuneralp, İhsan Sabri Çağlayangil ve Deniz Bölükbaşı gibi efsane Bakan ve Diplomatların kemiklerinin sızladığını ve bundan duyduğu üzüntüsünü dile getiren Hamşıoğlu, Türk devlet geleneğinin üzerine oturduğu üç temel ayaktan biri olan Hariciye’nin, emsalsiz bir itibar kaybına uğratıldığı 20 yıllık çöküşün üzerine tüy dikilen bir finale tanıklık ediyormuş gibi hissediyorum ve bundan tarif edemeyeceğim derecede rahatsızlık duyuyorum.” dedi.

“TÜRK DIŞİŞLERİ TEŞKİLATININ FAALİYETLERİNİ GÜÇLENDİRMEK, “ERMENİ SOYKIRIMI YOKTUR” DEDİKLERİ İÇİN TÜRK BİLİM İNSANLARI HAKKINDA YAKALAMA KARARI ÇIKARMAYA CÜRET EDEMEMESİNİ SAĞLAYARAK OLUR!”

İYİ Partili Hamşıoğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin, Dışişleri Teşkilatını güçlendirmek için yapması gereken stratejik hamlenin bir ticarethane kurmak değil, Süleymanşah Türbesi’nde olduğu gibi, tarihi emanetlerimizi kendi ellerimizle havaya uçurmak durumunda bırakmadığımızda güçlenir, en temel, en haklı davalarımızdan biri olan Kuzey Kıbrıs’ı bütün dünyaya tanıtmayı başararak güçlendirilir, kimsenin Doğu Türkistan Türklüğüne sana rağmen işkence yapmaya cesaret edemeyeceği caydırıcılığa sahip olarak, kimsenin Filistin’de, Afganistan’da sana rağmen zulme kalkışamayacağı iklimi oluşturarak, bu coğrafyada hesabı olanların eyleme geçmeden önce “Türkiye ne der” diye düşünmesini, bundan kaygı duymasını sağlayarak güçlendirilir! İfadelerini kullandı.

“BAŞIMIZA GEÇİRİLEN ÇUVAL… YÜZÜMÜZE GÖSTERİLEN BEYZBOL SOPASI…”

Kuzey Irak’ta ABD’li Generalin emriyle Türk Askerlerinin başına çuval geçirildiğini, 2012 yılında, o dönem Başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriye ordusunun Halep’e onlarca tankla saldırmasının ardından ABD Başkanı Barack Obama’yı telefonla aradığı ve Beyaz Saray’ın internet sitesinde yayınlanan Obama’nın Beyzbol sopalı fotoğraf karesini hatırlatan Hamşıooğlu, “A Milli Futbol takımımızın, “çapı(!)” herhangi bir büyükşehrimiz kadar bile olmayan bir ülkenin havaalanında saatlerce, en kaba muameleyle karşılaşması ve Devlet başkanlarını, bakanları geçtim, birçok ülkenin “bakanlık sözcüleri”nin bile ülkemize ayar vermeye cüret edebilir hale gelmesi, Bakanlığın, alım-satım-kiralama işleri yapan bir vakıftan mahrum olmasının sonucu mu yani?” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

İYİ Partili Hamşıoğlu, Türk Dışişleri teşkilatı faaliyetlerini güçlendirmek için bir vakfa değil, Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Dış siyaset, bir toplumun iç kuruluşu ile sıkı şekilde ilgilidir. Çünkü iç kuruluşa dayanmayan dış siyasetler, daima kötü duruma sürüklenirler. Bir toplumun iç kuruluşu ne kadar kuvvetli, sağlam olursa, dış siyaseti de o oranda güçlü ve sağlam olur” sözünün gereğini yerine getirecek iradeyi gösterebilmeye ihtiyaç olduğunun altını çizdi.

TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam