SAYGIN: “CÜNEYT YÜKSEL SÜLEYMANPAŞA’YA ZARAR VERME PAHASINA KENDİSİNİ YÜKSELTMEYİ HEDEFLEMEKTEDİR” - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

27 Temmuz 2024 - 09:38

SAYGIN: “CÜNEYT YÜKSEL SÜLEYMANPAŞA’YA ZARAR VERME PAHASINA KENDİSİNİ YÜKSELTMEYİ HEDEFLEMEKTEDİR”

reklam
SAYGIN: “CÜNEYT YÜKSEL SÜLEYMANPAŞA’YA ZARAR VERME PAHASINA KENDİSİNİ YÜKSELTMEYİ HEDEFLEMEKTEDİR”
Son Güncelleme :

16 Mayıs 2022 - 8:19

265 views
reklam -->

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ İl Başkanı Zeynel Şener Saygın, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’in parti il başkanı zihniyetiyle belediyeyi yönetmeye çalıştığına dikkat çekerken; “31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçiminde, Süleymanpaşa Belediye Başkanlığı’na seçilen Cüneyt Yüksel, yasaların tanımladığı çerçeve içerisinde, tüm kurumlarla iş birliği içerisinde ve tarafsız bir şekilde çalışma yürütmesi gereken bir makamda bulunduğu halde, AK Parti ilçe ve il başkanlığı yaptığı dönemdeki alışkanlıklarından kurtulamamıştır.” dedi.

Konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapan CHP Tekirdağ İl Başkanı Zeynel Şener Saygın, Cüneyt Yüksel’in verdiği sözlerin hiçbirini yerine getiremediğine dikkat çekerken yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“CÜNEYT YÜKSEL PARTİ İL BAŞKANI ZİHNİYETİYLE BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPIYOR”

“Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Süleymanpaşa İlçe Başkanlığı ve Tekirdağ İl Başkanlığı döneminde, Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz ve bağlı kuruluşumuz TESKİ’yi hedef almayı alışkanlık haline getiren Sayın Cüneyt YÜKSEL, aynı zihniyetle Süleymanpaşa Belediye Başkanlığı görevini yürütüyor.

Sayın Cüneyt YÜKSEL, AK Parti ilçe ve il başkanlığı yaptığı dönemde yapılan; 7 Haziran 2015 Genel Seçimi, 1 Kasım 2015 Genel Seçimi, 16 Nisan 2017, 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinde genel siyaseti bir kenara bırakıp Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz ve bağlı kuruluşumuz TESKİ aleyhinde kampanya yürütmüş ve kurumlarımıza muhalefet etmeyi adeta varlık sebebi haline getirmiştir.

“AK PARTİ İLÇE VE İL BAŞKANLIĞI YAPTIĞI DÖNEMDEKİ ALIŞKANLIKLARINDAN KURTULAMAMIŞTIR”

31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçiminde, Süleymanpaşa Belediye Başkanlığı’na seçilen Cüneyt Yüksel, yasaların tanımladığı çerçeve içerisinde, tüm kurumlarla iş birliği içerisinde ve tarafsız bir şekilde çalışma yürütmesi gereken bir makamda bulunduğu halde, AK Parti ilçe ve il başkanlığı yaptığı dönemdeki alışkanlıklarından kurtulamamıştır.

“SÜLEYMANPAŞA İLÇEMİZLE İLGİLİ İHTİYAÇLARIN KARŞILANMASI VE SORUNLARIN ÇÖZÜLMESİ KONUSUNDA ÇABA GÖSTERECEĞİ YERDE…”

Doğal üyesi olduğu Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisimiz ve TESKİ Genel Kurulumuzun karar süreçlerine yapıcı anlamda katkıda bulunmayan Sayın YÜKSEL; iktidar partisi mensubu olmanın getirdiği imkanları kullanarak gerek bakanlıklar, gerekse diğer devlet kurumları nezdinde bağlantılarını kullanmakta, Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz ve bağlı kuruluşumuz TESKİ’nin çalışmalarını yavaşlatma, kısıtlama ve hatta engelleme yönünde azami gayret sarf etmekte, Süleymanpaşa ilçemizle ilgili ihtiyaçların karşılanması ve sorunların çözülmesi konusunda çaba göstereceği yerde basın, internet ve sosyal medya mecraları üzerinden kurumlarımız aleyhinde kampanya yürütmektedir.

“DAHA ÜST DÜZEY SİYASİ RANT ELDE ETME HESAPLARIYLA TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZ VE BAĞLI KURULUŞUMUZ TESKİ’Yİ BAŞARISIZ GÖSTERMEYE ÇALIŞMAKTADIR”

Sayın Cüneyt YÜKSEL, siyasi hedefleri uğrunda Süleymanpaşa Belediye Başkanlığı görevini bir araç olarak kullanmakta, daha üst düzey siyasi rant elde etme hesaplarıyla Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz ve bağlı kuruluşumuz TESKİ’yi başarısız göstermeye çalışmaktadır.

“HÜKÜMET DESTEKLİ MEGA PROJELERİ GERÇEKLEŞTİREMEDİĞİ GİBİ GELİNEN NOKTADA ALGI SİYASETİNE AĞIRLIK VERMİŞTİR”

Sayın Cüneyt YÜKSEL Süleymanpaşa Belediye Başkanlığı görevinde geçirdiği üç yılı aşkın süre içerisinde, adaylık sürecinde vaad etmiş olduğu hükümet destekli mega projeleri gerçekleştiremediği gibi, gelinen noktada algı siyasetine ağırlık vermiştir.

“TESKİ’YE 131.000 TL. PARA CEZASI KESİLMESİNİ SAĞLAMIŞ VE KESİLEN PARA CEZASI İLE İLGİLİ KARAR HENÜZ RESMİ OLARAK TEBLİĞ EDİLMEDEN BUNU BASIN ARACILIĞI İLE KAMUOYUNA DUYURMUŞTUR”

TESKİ bünyesinde gerçekleştirdiğimiz dev altyapı projeleriyle faaliyete geçirdiğimiz Süleymanpaşa Batı İleri Biyolojik Su Arıtma Tesisi ve Süleymanpaşa Doğu İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi projelerimiz sayesinde denizlerimizde evsel atık su kaynaklı kirliliği ne denli büyük ölçüde azaltıldığı hususunu görmezden gelen Sayın Yüksel, evsel atık su artıma imkanlarının daha da geliştirilmesine destek sağlaması gerekirken, hiçbir koşulda tasvip edemeyeceğimiz bir üslupla kurumlarımız kötüleme yoluna gitmiştir. İktidar partisi mensubu olmasından kaynaklanan siyasi nüfuzunu kullanarak Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğüne evsel atık su numunesi aldırtan, analiz sonuçlarını sosyal medya hesaplarında paylaşan Sayın Cüneyt YÜKSEL, hızını alamayarak TESKİ’ye 131.000 TL. para cezası kesilmesini sağlamış ve kesilen para cezası ile ilgili karar henüz resmi olarak tebliğ edilmeden bunu basın aracılığı ile kamuoyuna duyurmuştur.

“SÜLEYMANPAŞA’YA ZARAR VERME PAHASINA KENDİSİNİ YÜKSELTMEYİ HEDEFLEMEKTEDİR”

Unutulmamalıdır ki; yetki görev ve sorumlulukları kanun ile tanımlanmış olan büyükşehir belediyeleri ile ilçe belediyeleri birbirlerine rakip veya alternatif değillerdir. İl sınırları içerisindeki tüm belediyelerimiz yetki, görev ve sorumlulukları doğrultusunda işbirliği, uyum ve tarafsızlık içerisinde hizmet vermekle yükümlü mahalli idarelerdir.

Sayın Cüneyt YÜKSEL, (Yüksel Süleymanpaşa) derken, Süleymanpaşa’ya zarar verme pahasına kendisini yükseltmeyi hedeflemektedir.

Açıklamış olduğumuz sebeplerden dolayı Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz ve bağlı kuruluşumuz TESKİ aleyhinde siyasi rant elde etmek amacıyla yürütülen algı değiştirme politikalarına itibar edilmemesi gerektiği hususunu kamuoyunun bilgisine bir kez daha saygıyla arz ederim.”

TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam