Özlem Gürakar (Köşe Yazısı) TEPEDEN İNME ADAYLIK BİTSİN ARTIK! - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

20 Mayıs 2024 - 14:44

Özlem Gürakar (Köşe Yazısı) TEPEDEN İNME ADAYLIK BİTSİN ARTIK!

reklam
Özlem Gürakar (Köşe Yazısı) TEPEDEN İNME ADAYLIK BİTSİN ARTIK!
Son Güncelleme :

04 Aralık 2023 - 20:35

288 views
reklam -->

Şimdilerde Tekirdağ’ın aylak amcasından tutun esnafından ev hanımından en üst düzey bürokratlarına kadar tek konuşulan konu; Belediye Başkan Adaylarının kimin olacağı, kimin başkanlığı alacağı!

Herkesin kendi ilçesi ayrıca bir önem arz ederken ortak noktada merak edilenler arasında Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanının kim olacağı var.

Türlü bileşenleri bir araya getirmeye çalışanların sayısı azımsanacak gibi değil.

Neticede yaşadıkları kentin nasıl yönetileceği, tarih, doğa, kültür, sağlık, turizm vb. gibi beklenti ve isteklerinin nasıl karşılanacağı konusunda güvence arayan seçmen; bu sorumluluğu bencillik yapmadan üstlenebilecek, bireysel olarak bir diğerinin kişisel hakkını kendi hakkıymışçasına toplumsal sorumlulukla sonuna kadar savunabilecek bir öncü arayışında.

Umarım seçim sonucunda çoğunluğun mutlu olacağı bir netice elde edilir!

Merakları cezbeden sonuç arayışı evveliyatında muhakkak ki soruları beraberinde getirir.

Dolayısıyla: -Sen, her yerdesin sence ne olur? Sorusunu hiç duymadıysam 300 kere duymuşumdur.

Tekirdağ Büyükşehir’de şu an itibari ile tüm partilerden mevcutta 6 kişi aday adayıyken merkez ilçe Süleymanpaşa Belediye Başkan aday adayları tüm partilerden an itibariyle 17 kişiye ulaştı. 1 tane de kesinleşen aday var.

Neden bu denli bir talep söz konusu?

Süleymanpaşa Kurucu Başkanı Ekrem Eşkinat, Cumhuriyet Halk Partisi’nden Belediye Başkanı olmuştu ve ilk 5 yıllık süreyi tamamlamasının ardından 2019 seçimlerinde AK Parti’den Cüneyt Yüksel, Belediye Başkanı oldu. Ancak süreci tamamlayamadan görevinden oldu.

Hal böyle olunca Cumhuriyet Halk Partililer; biz, tekrar belediyeyi alırız diye düşündüler ve kendilerini şanslı gördüler. AK parti kanadında da durum pek farklı değildi; tek bir farkla!Her ne kadar temayül yoklaması olsa da görev tevdi süreci net aday belirlemede etkin olması hasebiyle araya hatırlı kişilerin girmesi lazımdı!

Bu süreçte; Cumhuriyet Halk Partisi için Ön Seçim için gereken yeterli sürenin olmadığını belirten CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in açıklamasından sonra Üye Bazlı Seçim olması yönünde beklentiler kuvvetlendi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan değişikliği sebebiyle CHP, kendi içinde tabanda ikileme düştü. CHP, Gelenekselciler – Değişimciler diye ikiye bölündüğünü kabul etmeden birlikte tek vücut durmaya çabalarken son tahlilde kim kimi destekleyecekti?

Öncesinde destekledikleri adayın seçilip seçilemeyeceği konusunda kendi kendine kaldığında sadece kendine itiraf eden ve fakat sonucu kestiremeyen partili, şimdi ne yapacak?

O;ondandı, bu; bundandı derken mevcut istikrarın yoluna devam edeceği kaygısı, herkesin kafasında Yüksek Seçim Kurulu’nun 03 Mart 2024 Kesin Aday Listelerinin ilan edileceği tarihe kadar devam edecek gibi!

Ve hatta 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Yerel Seçimlerine kadar ve dahi 01 Nisan 2024’te sonuçlar netleşene kadar devam edeceği muhakkak.

Fakat ben bir noktayı vurgulamadan geçemeyeceğim.

Ön seçim bir gerekliliktir!

Ancak bunun için yeterli süre yoksa Üye Bazlı Ön Seçim yapılmalıdır. Demokrasilerde her zaman çoğunluğun tiranlığı söz konusudur. Yani her defasında çoğunluğun istediği doğru olmayabilir ama ancak ve ancak çoğunluğun belirleyiciliği geçerlidir.

Bu doğrultuda; yol haritası olması açısından “Çoğunluk İmparatorluğu” yani “Üye Bazlı Ön Seçim” gerekli ve çok önemlidir.

Daha basit anlatmak gerekirse halkın isteklerine göz yumabiliyorsunuz bari kendi parti örgüt/teşkilatlarınızın isteklerine göz yummayın. Tekirdağ’ı genel merkeziniz değil, Tekirdağ’dakiler yönetsin!

Bırakın halkın, bırakın üyelerinizin, bırakın çoğunluğun istediği olsun.

Saygılarımla…

Güven Tekirdağ Gazetesi’nin 46. sayısından alınmıştır.

TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam