Özcan Büyükoğlu (Köşe Yazısı) ATATÜRK’ÜN ADININ UNUTTURULMA ÇABASINDA SORUMLU KİM OLACAK? - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

27 Temmuz 2024 - 11:08

Özcan Büyükoğlu (Köşe Yazısı) ATATÜRK’ÜN ADININ UNUTTURULMA ÇABASINDA SORUMLU KİM OLACAK?

reklam
Özcan Büyükoğlu (Köşe Yazısı) ATATÜRK’ÜN ADININ UNUTTURULMA ÇABASINDA SORUMLU KİM OLACAK?
Son Güncelleme :

31 Mayıs 2024 - 17:43

494 views
reklam -->

Halide Avlu’yu 25 yıldır mesleğim gereği tanırım. Telefonla defalarca konuşmamıza rağmen kaderin cilvesi hiç yüz yüze gelmek kısmet olmamıştı.

Nihayet baba evine dönüp CHP’den meclis üyeliği listesinde kontenjan adayı gösterilip seçilerek Başkan Yardımcılığı’na getirildiğini öğrenince makamına giderek tebrik etmek farz oldu. Sayın Avlu, şimdi yazdığım yazıdan dolayı lütfen üzülme. Konu hakkında sizin hiçbir suçunuz yok.

Marmaraereğlisi yeni belediye binası 2018’de hizmete girdi. Binanın en üstü Amerikan Başkanının Beyaz Sarayını andırıyor. İlçenin neresinden bakarsanı kubbe şeklindeki çatı her noktadan görülüyor.

Bu binaya 7 yıl içinde 5 defa gitmek kısmet oldu. Tümünde motosikletle gittiğim için işin farkında değildim. Bu defa özel halk otobüsü aracılığıyla gittiğimde büyük bir rezalet ile karşılaştım.

Yeniçiftlik’den bindiğim otobüs beni Marmaraereğlisi PTT durağında bıraktı. Sultanköy otobüsleri hariç belediye binasına hiçbir otobüs gitmiyormuş. Sultanköy hattı ise yolcu azlığından dolayı günde 5 sefer yapıyormuş. Bu zorluğu kimse yaşamaması için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin bir değişiklik yapması şart gibi gözüküyor.

Kendim ölçmedim ama 1 buçuk kilometrelik yolun yarısı yokuş. Maalesef bozuk havaya da denk geldim. Hem yağmur hem fırtına vardı. Belediye binasına nasıl ulaştım bir ben bilirim… O kadar zorlandım ki yolda rastladığım bir vatandaşın koluna girerek çok zorlanarak da olsa belediyeye giriş yaptım.

Belediye çalışanları saat 08.00’de mesailerine başlıyorlar. Hepsi kart basarak giriş çıkış yapıyor. Tüm girişler ana kapıdan ve her gelen üstü aranarak içeri alınıyor. Üst makamlarda görev yapanların ise kapıları kaldırılmış. Girişte 3 görevli var ve o kadar güler yüzlü ve yardıma hazırlar ki; takdir ettim.

Gelelim konumuza…

12 Temmuz 2017 tarihinde eski Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak imzalı bir genelge ile Marmaraereğlisi ilçesindeki 157 sokağın adının mükerrer olduğu için değişmesine.

Yeniçiftlik Mahallesi hariç diğer mahallelerdeki durumu bilmiyorum. Yeniçiftlik’in en büyük caddesi Atatürk Caddesi’nin adı Mustafa Kemal Atatürk olmuştu. Bundan tam 7 yıl önce!

Bu süreçte maalesef belediye yetkilileri adı değişen hiçbir cadde ve sokağa tabela takmadı. Yeniçiftlik’in ana caddesi olan eski adıyla Atatürk yeni adıyla Mustafa Kemal Atatürk Caddesi internetten sildirilip yeni ad olarak Bulvar Caddesi yazılmıştı.

Ben bu konuda art niyet, kasıtlı bir çalışma yapıldığı kanısındayım. Atatürk’ün adı unutturulmaya çalışıldığı kesin!

Bir önceki yazımda bahsetmiştim, önce BİM bu hataya düştü. Uyarılarım sonrası broşür dağıtımını durdurup hatadan döndüler. Şimdi de ŞOK bu hatayı yapıyor ve burası için Bulvar Caddesi yazmaya devam ediyor.

Olayı Marmaraereğlisi Belediye Başkan Yardımcısı Halide Avlu’ya taşıdım. Belgeleri de teslim ettim. Konunun takipçisi olacağından eminim ancak 7 yıldır konmayan tabela ve Atatürk’ün adının unutturulma çabasında sorumlu kim olacak?

Güven Tekirdağ Gazetesi’nin 57. Sayısından alınmıştır.

TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam