MİNİK KALPLER EMEKLERİNİ SOKAK HAYVANLARI İÇİN SERGİLEDİ - Tekirdağ Canlı HaberTekirdağ Canlı Haber

27 Temmuz 2024 - 05:28

MİNİK KALPLER EMEKLERİNİ SOKAK HAYVANLARI İÇİN SERGİLEDİ

reklam
MİNİK KALPLER EMEKLERİNİ SOKAK HAYVANLARI İÇİN SERGİLEDİ
Son Güncelleme :

25 Eylül 2022 - 15:08

308 views
reklam -->

Tekirdağ’da yaşayan 4-16 yaş çocuk ve gençler hazırladığı resim sergisi ve klasik müzik konseri ile Kolektif İfade Sanat Gecesi’nde sahne aldı. Gecenin tüm gelirini Tekirdağ Hayvanları Koruma Derneği’ne bağışlayan öğrenciler katılımcılardan büyük alkış aldı.

Tekirdağ Bilgi Koleji, Yeşil Akademi ve Süleymanpaşa Belediye Konservatuvarı’ndan katılan yaklaşık 50 öğrenci Klasik Müzik Konseri ve Görsel Sanatlar Sergisi ile düzenledikleri sanat gecesinin gelirleriyle sokak hayvanları yararına kullanılmak üzere Tekirdağ Hayvanları Koruma Derneği’ne bağışta bulundu.

BEDİA İLERLER: “BU GECE ARAMIZDA GELECEĞİN BÜYÜK SANATÇILARI VAR”

Tekirdağ İl Kültür Müdürlüğü’nde gerçekleşen gecenin açılış konuşmasını yapan Tekirdağ Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Bedia İlerler; “Bu gece aramızda geleceğin büyük sanatçıları var. Onlar, sanatın hakkını verirken kentte birlikte yaşadığımız canların bakım ve beslenmesini düşünecek kadar vicdanlı. Öğretmenleri onlara böyle bir etkinlik yapmayı teklif ettiğinde onlar da demişler ki biz biraz para kazanalım ve sokak hayvanlarına bağışlayalım. Hepsini tebrik ediyorum ve sizleri de böyle güzel yürekli evlatlar yetiştirdiğiniz için kutluyorum, her birinize çok ama çok teşekkür ediyorum.” dedi. 

“ELİMİZDEN GELEN HER ŞEYİ YAPALIM”

İlerler; “Bu gecenin ardından yapacağınız bağışları mutlaka denetleyin. Yani öğretmenleriniz kanalıyla bana ulaşın beni sıkça arayın; etrafınızda yardıma muhtaç bir hayvan varsa mutlaka bana ulaşın. Hep birlikte sizin emeğinizden doğan kazançla onları iyileştirmek ve beslemek için elimizden gelen her şeyi yapalım.” diyerek sözlerini noktaladı.

Nota sehpası kullanmadan Isaac Albeniz-Asturias parçasını ezbere çalan Ege Şamlı ve 2 günde Sokak Hayvanlarına adlı şarkıyı besteleyen ve gitarla çalan Arel Kerem Batır gecenin ayakta alkışlanan isimleri oldu.

YAVUZ: “SOKAK HAYVANLARINI DÜŞÜNEREK YAPTIM”

Kolektif İfade Gecesine yaptığı resimle katkı sağlayan Beren Yavuz; “Resim yapmayı çok seviyorum bu sefer sokak hayvanlarını düşünerek yaptım. Benim için daha keyifliydi onlara bir şekilde dokunduğum için çok sevinçliyim.” dedi. 

BOYA İLE SADECE BOYAMAK DEĞİL DÜNYAYI DEĞİŞTİRMEK

Yeşil Akademi’de Görsel Sanatlar Öğretmeni Aslıhan Mumcu; “Boyayı sadece boyamak için değil dünyayı değiştirmek için kullanan tüm öğrencilerimize teşekkür ederim iyi ki varlar, iyi ki varsınız.” şeklinde ifade etti.

ŞAHİN: “HER BİR ÖĞRENCİYİ CANI GÖNÜLDEN KUTLUYORUM”

Bilge Koleji’nde Müzik Öğretmeni Buse Yağmur Şahin; “Sanat eğitimleri ile çocuklarımızın yeteneklerini ortaya çıkarıyoruz. Bugün burada yetenekleriyle sokak hayvanlarına gelir elde eden her bir öğrenciyi canı gönülden kutluyorum. Onlarla birlikte çalıştığım için çok mutluyum, destek veren ailelerimize teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Katılımcılara plaket sunumu ve müzik dinletisi eşliğinde kokteyl ile gece son buldu.

Özlem Gürakar / TEKİRDAĞ CANLI HABER

reklam

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
reklam-->
reklam